LO: Ungdomsarbejdsløsheden fordoblet på to år

17/11/2010 13:55

Nick Allentoft

Antallet af unge arbejdsløse er eksploderet de seneste to år. I 2008 var godt 16.000 unge arbejdsløse eller i aktivering. I år er tallet steget til næsten 39.000. Skab praktikpladser og jobs til de unge, siger LO’s ungdomskonsulent Morten Skov Christiansen. Arbejdsløsheden blandt unge i alderen 16-29 er eksploderet de sidste to år. I september 2008 var 16.072 unge i aldersgruppen arbejdsløse eller i aktivering. Dét tal var i september 2010 steget til hele 38.867.

Det viser en særkørsel fra Danmarks Statistik, som LO har fået foretaget. Tallene omfatter såvel unge arbejdsløse som unge arbejdsløse i aktivering.

- I LO Ungdom er vi chokeret over tallene. De giver et meget klart billede af, hvor alvorlig situationen blandt unge i virkeligheden er. Det her bør være et seriøst wakeup call for regeringen, siger ungdomskonsulent i LO, Morten Skov Christiansen.

- Problemet er, at regeringen allerede har fremlagt et finanslovsforslag for 2011, der er så ungdomsfjendsk, at vi ikke kan forvente hjælp fra den kant. For det første skærer regeringen voldsomt på erhvervsskolerne. Det er komplet uforståeligt, hvorfor det igen skal gå ud over erhvervsskolerne, der i forvejen er skåret ind til benet.

- Desuden betyder besparelser på finansloven, at mindst 12.000 ekstra personer vil ryge ud i arbejdsløshed, hvilket også vil ramme de unge, siger Morten Skov.

- Over 7000 unge står i dag uden praktikplads. Vi ønsker at regeringen og arbejdsgiverne begynder at tage ungdommen alvorligt og f.eks. opretter de manglende praktikpladser. Herudover har vi brug for en reel uddannelsesgaranti til alle unge, så vi ikke havner i samme situation som i 1980’erne, hvor de unge endte i langtidsarbejdsløshed”, siger Morten Skov Christiansen.

Mest Læste

Annonce