Lone Leth Larsen ny leder for kulturen i Kolding

01/09/2010 14:21

Nick Allentoft

Lone Leth Larsen er uddannet kunsthistoriker. Hun bor i dag i Bruxelles og har de seneste 16 år været leder af Det Danske Kulturinstitut i Bruxelles. I den stilling har hun medvirket til at udbrede dansk kultur i Benelux-landene og resten af Europa.

"Jeg glæder mig utroligt meget til at komme i gang, og jeg glæder mig også til at flytte herop og komme til at bo i kommunen," fortæller Lone Leth Larsen.

Netværk og fundraising
Som chef for kulturinstituttet og medlem af adskillige bestyrelser og tænketanke har Lone Leth Larsen oparbejdet et stort netværk, både i Danmark og internationalt. Hun har også mange års erfaring i at fundraise og samarbejde med de fonde, som udgør et vigtigt økonomisk grundlag for moderne kunst- og kulturliv.

”Lone Leth Larsen besidder de kompetencer, som vi behøver for at udvikle kulturlivet i Kolding Kommune yderligere. Ikke mindst hendes erfaringer med netværk og fundraising skaber nogle helt nye perspektiver i en tid, hvor økonomien er stram, og hvor vi i Kolding Kommune satser på udvikling via partnerskaber,” siger Kolding Kommunes kultur-, plan- og fritidschef Stig Werner Isaksen.

Lone Leth Larsen bor sammen med Peter Edelenbos, som er hollænder og sprogforsker. I fritiden interesserer hun sig for kunst og design, og derudover holder hun af at motionere (løb, cykling og vandring).

Lone Leth Larsen tiltræder i Kolding Kommune 1. november 2010.

Mest Læste

Annonce