Markant færre efterlønnere

22/6/11 8:15

Nick Allentoft

Nu forlader dobbelt så mange efterløns-ordningen, som der kommer ind. Det viser, at efterløns-reform er fyldt med varm luft, mener FOA. Antallet af efterlønnere rasler ned. Det viser tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen. I april måned gik 1.977 personer på efterløn, mens 4.068 personer stoppede med at modtage ydelsen - langt de fleste, fordi de gik på folkepension. Der blev således alene i april i år over 2.000 færre efterløns-modtagere.

”Udviklingen viser meget tydeligt, at regeringens efterløns-forslag er fyldt med varm luft. Der bliver i forvejen meget færre efterlønnere i fremtiden. Til gengæld er forslaget et hårdt slag for de danskere, der er begyndt tidligst på arbejdsmarkedet og har haft det hårdeste arbejde. Dem for hvem efterlønnen gør forskellen på slidt og nedslidt,” siger Dennis Kristensen, som er formand for FOA.

Han mener, det faldende antal efterlønnere blandt andet skyldes bedre arbejdsmiljø.

”Det er godt for alle, når arbejdsmiljøet bliver så godt, at folk kan holde længere på arbejdsmarkedet. De fleste vil jo gerne arbejde, så længe de kan. Men det er en vigtig sikkerhed, særligt for dem, der har det hårde arbejde, at de har muligheden for at trække sig, inden de er slidt helt op,” siger Dennis Kristensen og fortsætter:

”Samtidig skal vi huske på, at det er dyrt at gå på efterløn, især hvis man, som mange af vores medlemmer, gør det før de 62 år. Det er ikke noget, de gør for sjov.”

Ved udgangen af april var 127.014 personer på efterløn. Det er 9.633 personer færre end på samme tidspunkt sidste år.

Kontaktinformation:

Dennis Kristensen, forbundsformand, telefon: 4018 4281

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.