Martin E. Holgaard fra Niras til tek. dir. i Roskilde

01/10/2010 10:12

Nick Allentoft

Fra 1. november hedder den tekniske direktør i Roskilde Kommune Martin E. Holgaard. Der er en del medarbejdere i kommunen, som sikkert genkender navnet. Martin Holgaard var nemlig chef for planlægningsafdelingen i den tidligere Roskilde Kommune i syv år, inden han i 2006 skiftede til rådgivningsvirksomheden Niras.

Niras er med 1300 ansatte og en omsætning på 900 mio. kr. årligt en af Danmarks største rådgivningsvirksomheder. Martin Holgaard har på blot fire år avanceret fra afdelingschef over direktør for datterselskabet Niras Konsulenterne til stillingen som direktør i moderselskabet Niras A/S. Og han har herfra et stort netværk både til private og offentlige aktører, som han kan trække på i sit nye job i Roskilde Kommune.

- Vi har store projekter i gang i Roskilde, som Martin Holgaard skal hjælpe med at få helt i mål. Der er Musicon området, som Martin selv har været med til at starte op. Der er Risø Park, som skal udvikles til erhvervsområde for virksomheder inden for miljø, klima og energi. Og der er fortætningen af bymidten, herunder det aktuelle forslag om et Røde Port projekt. Martin Holgaard har den rigtige baggrund til at hjælpe med at styre kommunen igennem disse store projekter, siger borgmester Poul Lindor Nielsen.

- Martin Holgaard har haft en imponerende karriere. De evner, han har bevist han har, skal han nu omsætte i Teknik og Miljø, som har været gennem en omorganisering, og som han nu skal samle og skabe retning på i den nye organisation. Martin er et stærkt valg til stillingen. Han har sat sine fingeraftryk på omorganiseringer i den virksomhed, han kommer fra. Han er meget optaget af styrings- og ledelsesudfordringer i offentlig virksomhed. Og han har en solid baggrund i fysisk og strategisk planlægning i kommunen, siger kommunaldirektør Henrik Kolind.

Martin E. Holgaard er 43 år og uddannet cand.scient.pol. Han er gift med Anne Cathrine, og de har sammen de tre børn Malthe, Hanna og Sofie. Familien bor på Sankt Jørgensbjerg i Roskilde.
 

Mest Læste

Annonce