Massivt FOA-ja til ny overenskomst

05/4/11 7:03

Nick Allentoft

FOAs medlemmer har godkendt den nye overenskomst med mere end 84 procent ja-stemmer.

Dermed har det største forbund på det offentlige arbejdsmarked nu godkendt overenskomsterne for de næste to år På det kommunale område sagde 85,1 procent ja, mens 14,9 procent stemte nej. På det regionale område stemte 79,8 procent ja, mens 20,2 procent sagde nej. Stemmeprocenten blev samlet set på 32,6 procent.

"Det er forståeligt, at der denne gang har været en beskeden stemmeprocent," mener forbundsformand Dennis Kristensen.

"For resultatet er absolut ikke stort, og det indbyder heller ikke til begejstring. Omvendt er jeg også glad for, at det blev et klart og meget tydeligt ja ved urafstemningen. Medlemmerne har accepteret, at vi har været i en ekstrem vanskelig situation, hvor vi dels var ramt af krisen og dels havde en regning fra reguleringsordningen, som skulle betales ved forhandlingsbordet," siger Dennis Kristensen.

Han lægger vægt på, at en af de faglige organisationer samfundsøkonomisk nu har budt ind med dybt ansvarlige overenskomster med meget lave lønstigninger.

"Lønmodtagerne er i øjeblikket i fuld færd med at betale regningen for krisen. Medlemmerne har nu accepteret en historisk lav ramme. Det bør også forpligte de offentlige arbejdsgivere til i den kommende tid ikke at stille op med nye hovsa-besparelser eller masse-fyringer. De økonomiske prognoser for Danmark peger på en række områder igen fremad. De offentligt ansatte har med deres stemmeafgivning vist stor ansvarlighed. Det bør alt andet lige give et godt politisk fundament for, at vi igen kan arbejde os ud af krisen," siger Dennis Kristensen.

Den samlede stemmeprocent på 32,6 procent er den laveste på det kommunale område i FOAs tid. Ved den seneste overenskomstfornyelse i 2008, hvor FOA var i konflikt, var stemmeprocenten helt oppe og sætte rekord med 65,2 procent på det kommunale område.

Samlet set stemte 49.916 medlemmer ja ved urafstemningen om de nye overenskomster, mens 8.658 sagde nej. Det svarer til 84,4 procent ja.-stemmer og 15,6 procent nej-stemmer.

Se de sektor- og afdelingsopgjorte opgørelser her:

Hovedtal fordelt på sektor og køn

Resultatet fordelt på afdelinger

Regionalt ansatte

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.