Medarbejdere på skolebænken

01/3/11 9:55

Nick Allentoft

Sorø Kommune tager sin egen digitale medicin. Ca. 300 administrative medarbejdere i Sorø Kommune er i disse dage på kursus i den fagre nye digitale verden. De digitale kanaler spiller en stadigt større rolle i kontakten mellem borgere og kommune – og det stiller krav til medarbejdernes digitale kompetencer.

”Medarbejderne er jo de allervigtigste ambassadører for den digitale udvikling, så det er vigtigt, de er klædt på til opgaven og forstår perspektiverne,” siger borgerservice- og it-chef Bodil Thomsen fra Sorø Kommune.

At svare på digitale borgerhenvendelser, udsende breve via en ”digital fjernprinter” og hjælpe borgerne med at betjene sig selv på nettet er nogle af de ting, medarbejderne lærer om på kurset.

Men der bliver også tid til at sætte de digitale muligheder lidt i perspektiv.

”De nye digitale kanaler og kontaktformer betyder, at vi skal gentænke vores servicebegreb. I mange tilfælde er den allerbedste borgerservice jo den service, hvor vi aldrig er i direkte kontakt med borgeren, simpelthen fordi borgeren får klaret det vedkommende skal, hjemme fra computeren om aftenen,” siger Bodil Thomsen. ”For den medarbejder, som sætter en dyd i at yde den gode personlige borgerservice henne ved skranken, så kræver det en omstilling at tænke i god digital service i stedet.”

”Igen kan vi lære meget af bankerne. Det er jo de færreste, der savner turen i banken, efter de har fået netbank. Det er altså også de færreste borgere, der nyder at have et ærinde på rådhuset. Rigtig mange vil hellere end gerne klare det hjemmefra via computeren,” siger Bodil Thomsen.

Bodil Thomsen opfordrer alle borgere til at tilmelde sig Digital Post, så de kan kommunikere med kommunen pr. mail.

Tilmeld dig Digital Post – så kan du maile med det offentlige

Hvis man er tilmeldt Digital Post, får man al post fra Sorø Kommune sendt til sin e-Boks. Det gælder for eksempel svar på boligstøtteansøgning, brev om tilbud om børnehaveplads, pensionsopgørelser eller brev om ejendomsskat. Her kan man gemme dem, så længe man vil, printe dem eller skrive svar til kommunen. Og man kan tilgå dem fra enhver pc med internetadgang, når blot man bruger sin NemID.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.