Medarbejdere på skolebænken

01/03/2011 10:55

Nick Allentoft

Sorø Kommune tager sin egen digitale medicin. Ca. 300 administrative medarbejdere i Sorø Kommune er i disse dage på kursus i den fagre nye digitale verden. De digitale kanaler spiller en stadigt større rolle i kontakten mellem borgere og kommune – og det stiller krav til medarbejdernes digitale kompetencer.

”Medarbejderne er jo de allervigtigste ambassadører for den digitale udvikling, så det er vigtigt, de er klædt på til opgaven og forstår perspektiverne,” siger borgerservice- og it-chef Bodil Thomsen fra Sorø Kommune.

At svare på digitale borgerhenvendelser, udsende breve via en ”digital fjernprinter” og hjælpe borgerne med at betjene sig selv på nettet er nogle af de ting, medarbejderne lærer om på kurset.

Men der bliver også tid til at sætte de digitale muligheder lidt i perspektiv.

”De nye digitale kanaler og kontaktformer betyder, at vi skal gentænke vores servicebegreb. I mange tilfælde er den allerbedste borgerservice jo den service, hvor vi aldrig er i direkte kontakt med borgeren, simpelthen fordi borgeren får klaret det vedkommende skal, hjemme fra computeren om aftenen,” siger Bodil Thomsen. ”For den medarbejder, som sætter en dyd i at yde den gode personlige borgerservice henne ved skranken, så kræver det en omstilling at tænke i god digital service i stedet.”

”Igen kan vi lære meget af bankerne. Det er jo de færreste, der savner turen i banken, efter de har fået netbank. Det er altså også de færreste borgere, der nyder at have et ærinde på rådhuset. Rigtig mange vil hellere end gerne klare det hjemmefra via computeren,” siger Bodil Thomsen.

Bodil Thomsen opfordrer alle borgere til at tilmelde sig Digital Post, så de kan kommunikere med kommunen pr. mail.

Tilmeld dig Digital Post – så kan du maile med det offentlige

Hvis man er tilmeldt Digital Post, får man al post fra Sorø Kommune sendt til sin e-Boks. Det gælder for eksempel svar på boligstøtteansøgning, brev om tilbud om børnehaveplads, pensionsopgørelser eller brev om ejendomsskat. Her kan man gemme dem, så længe man vil, printe dem eller skrive svar til kommunen. Og man kan tilgå dem fra enhver pc med internetadgang, når blot man bruger sin NemID.

Mest Læste

Annonce