Mette Frederiksens kommentarer til ledighedstallet for oktober 2011

01/12/11 10:51

Nick Allentoft

Bruttoledigheden steg med 500 personer fra september til oktober 2011. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Bruttoledigheden ligger nu på 164.300 personer, og det svarer til 6,2 procent. Nettoledigheden steg med 300 personer og ligger nu på 111.300 personer. Det svarer til 4,2 procent. Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen udtaler:

- Arbejdsløsheden er desværre steget svagt den seneste måned. Det vidner om utryghed. Mange er bange for at miste deres job og tør ikke rigtig bruge deres dankort. Virksomheder mangler ordrer og holder igen med at ansætte. Der er ingen tvivl om, at situationen på det danske arbejdsmarked er afhængig af den internationale økonomi, som bestemt ikke har det godt. Det er gældskrisen i Sydeuropa et tydeligt tegn på.

- Vores helt store udfordring er at få skabt nye danske arbejdspladser og at få optimismen tilbage. Det kræver vækst, investeringer i nye job og velkvalificeret arbejdskraft. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi i en økonomisk krisetid har indgået en fremadrettet og vækstorienteret finanslovsaftale.

- Vi kickstarter dansk økonomi med 18,7 milliarder kroner i 2012 og 2013, så vi får skabt nye danske arbejdspladser. Vi investerer massivt i uddannelse til arbejdsløse. Men der skal mere til. Der er behov for gennemgribende reformer af hele beskæftigelsesindsatsen, der understøtter, at arbejdsløse får de rette kompetencer. Tiden som arbejdsløs skal ikke bruges til meningsløs aktivering. Tiden skal bruges aktivt til at opkvalificere arbejdsløse, så virksomheder kan få den arbejdskraft, de har brug for, når jobbene vender tilbage.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.