Mette Frederiksens kommentarer til ledighedstallet for oktober 2011

01/12/2011 11:51

Nick Allentoft

Bruttoledigheden steg med 500 personer fra september til oktober 2011. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Bruttoledigheden ligger nu på 164.300 personer, og det svarer til 6,2 procent. Nettoledigheden steg med 300 personer og ligger nu på 111.300 personer. Det svarer til 4,2 procent. Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen udtaler:

- Arbejdsløsheden er desværre steget svagt den seneste måned. Det vidner om utryghed. Mange er bange for at miste deres job og tør ikke rigtig bruge deres dankort. Virksomheder mangler ordrer og holder igen med at ansætte. Der er ingen tvivl om, at situationen på det danske arbejdsmarked er afhængig af den internationale økonomi, som bestemt ikke har det godt. Det er gældskrisen i Sydeuropa et tydeligt tegn på.

- Vores helt store udfordring er at få skabt nye danske arbejdspladser og at få optimismen tilbage. Det kræver vækst, investeringer i nye job og velkvalificeret arbejdskraft. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi i en økonomisk krisetid har indgået en fremadrettet og vækstorienteret finanslovsaftale.

- Vi kickstarter dansk økonomi med 18,7 milliarder kroner i 2012 og 2013, så vi får skabt nye danske arbejdspladser. Vi investerer massivt i uddannelse til arbejdsløse. Men der skal mere til. Der er behov for gennemgribende reformer af hele beskæftigelsesindsatsen, der understøtter, at arbejdsløse får de rette kompetencer. Tiden som arbejdsløs skal ikke bruges til meningsløs aktivering. Tiden skal bruges aktivt til at opkvalificere arbejdsløse, så virksomheder kan få den arbejdskraft, de har brug for, når jobbene vender tilbage.
 

Mest Læste

Annonce