Minister skal svare på frivilligbøvl

Politik

26/2/14 2:56

Nick Allentoft

Efter DGI og DIF harske kritik af årelang sagsbehandling rejser idrætsordfører nu sagen over for både statsministeren og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

Forleden beskrev vi, hvordan landets frivillige omfavnes af skåltaler men i årevis har ventet på politisk handling, når det gælder offentligt bureaukrati.

“Den politiske velvilje er stor på det generelle plan, men det er svært at trænge igennem bureaukratiet på det praktiske plan,” lød det fra Søren Riiskjær fra DGI.

På baggrund af artiklen har Venstres idrætsordfører nu stillet en række spørgsmål til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen samt statsminister Helle Thorning-Schmidt.

“Jeg har valgt at stille spørgsmål til både beskæftigelsesministeren og statsministeren på baggrund af artiklen og for at få styr på hvor langt regeringen er på dette område,” siger Anni Matthiesen til DenOffentlige.dk.

Hun er grundigt sur over, at frivilligsektoren bliver holdt hen med snak.

“Det virker fuldstændig grotesk, at frivillige skal bruge deres kræfter på arbejdspladsvurderinger og i det hele taget på at der skal udføres kontrol hos dem. Vi er nødt til at finde ud af hvordan det her bliver løst, for frivillige skal da ikke udsættes for en masse bureaukrati bare fordi, de er frivillige,” siger idrætsordføreren.

I DGI glæder man sig over, at sagen er rejst politisk.

“Vi kvitterer for den politiske opmærksomhed, og ser frem til at læse svarene fra ministeren,” siger idrætspolitisk chef Søren Riiskjær fra DGI.

 

FAKTA:

Idrætsordfører Anni Matthiesen har sendt følgende skriftlige spørgsmål til beskæftigelsesminister Mette Frederiksen og statsminister Helle Thorning-Schmidt:

Til beskæftigelsesministeren

1. Vil ministeren oplyse hvad reglerne er for udarbejdelse af APV når det gælder frivillige i f.eks. idrætsforeninger?

2. Vil ministeren oversende et notat på hvordan og hvor ofte og hos hvor mange frivillige foreninger der udføres kontrol af APV jfr. artiklen i ”DenOffentlige” søndag den 23. februar 2014?

3. Vil ministeren oplyse hvornår den tvær-ministerielle arbejdsgruppe, som blev igangsat for 15 måneder siden og som omtales i artiklen, forventes at have afsluttet sit arbejde?

4. Hvornår forventer ministeren at regeringen vil smidiggøre både 4 timers reglerne og APV for frivillige foreninger?

 

Skriftlige spørgsmål til statsminister Helle Thorning-Schmidt:

1. Vil statsministeren oplyse hvem der er regeringens frivillighedsminister?

2. Vil statsministeren oplyse hvordan regeringen har gjort det frivillige område til regeringens mærkesag?

3. Hvornår forventer statsministeren, at der udpeges en minister for de frivillige, som fru Helle Thorning-Schmidt lovede i starten af april 2011 på Ældre Sagens frivilllighedskonference og som kunne læses den 4. april 2011 på www.b.dk/politiko og såfremt at statsministeren ikke overholder dette løfte hvad der så er årsagen til dette løftebrud?

 

Annonce