Monopolbrud på public service-radio

06/04/2011 11:29

Nick Allentoft

Berlingske People A/S får tilladelse til at drive FM4, den fjerde landsdækkende FM-radiokanal, og vil drive den under navnet Radio 24syv. Radio- og tv-nævnet har på sit møde den 5. april 2011 besluttet at udstede tilladelse til Berlingske People A/S til drift af FM 4 fra 1. november 2011 til 31. oktober 2019. Kulturminister Per Stig Møller siger:

”Det er meget positivt, at Berlingske People A/S nu af Radio- og tv-nævnet er udpeget til at drive den fjerde landsdækkende radiokanal. Med Radio 24syv får vi ikke blot en radio, som sikrer danskerne flere programmer af høj kvalitet, men forhåbentlig også en radio, som kan udfordre og forny den måde, der ellers laves radio på herhjemme.

Jeg er glad for, at intentionerne bag medieaftalen om en stærk, licensfinancieret public service-radiokanal, uafhængig af DR, nu realiseres. Jeg ser frem til at tænde for den nye kanal, som starter sine udsendelser senest den 1. november 2011.”

Som led i medieaftalen for 2011-2014 blev bl.a. aftalt, at den fjerde landsdækkende FM-kanal skulle være en licensfinansieret public service-kanal med krav om nyheds- aktualitets-, kultur- og debatprogrammer, og at der skulle nedsættes et sagkyndigt udvalg, som efter sommeren 2010 bl.a. foreslog den nyheds/tale-profil, som aftalepartierne valgte. Herefter blev udstedt udbudsbekendtgørelse, hvor udvalgets anbefalinger af krav og kriterier blev gentaget, samtidig med at der blev taget højde for de krav, EU-retten stiller til ordningen. EU-kommissionen godkendte ordningen den 24. marts 2011.

Mere om udbuddet af FM 4

Mest Læste

Annonce