Ny fælleskommunal enhed skal sikre bedre selvbetjeningsløsninger

09/12/11 7:33

Nick Allentoft

KL og KOMBIT opretter en ny fælleskommunal enhed, der skal sikre kommunerne bedre selvbetjeningsløsninger.

Den nye enhed, som fra starten af 2012 skal bestå af medarbejdere fra KL, KOMBIT og indstationerede medarbejdere fra 2-3 kommuner, skal gennem forskellige metoder sikre, at leverandørerne leverer løsninger, som i højere grad end i dag svarer til kommunernes behov.

De selvbetjeningsløsninger, der findes på markedet i dag, lever langt fra altid op til borgernes og kommunernes ønsker om gode og effektive løsninger. Løsningernes brugervenlighed kan ofte forbedres. Men løsningerne er som oftest heller ikke effektive for kommunerne. Effektive betyder, at løsningerne skaber en effektiv proces ”inde i” kommunen. F.eks. ved at borgerens data afleveres i det relevante fagsystem og ikke blot i en mail til sagsbehandleren.

Det er kommunernes mål, at løsningerne skal være gode for borgerne og effektive for den kommunale forvaltning. I handlingsplanen for Den Fælleskommunale Digitaliseringsstrategi, er projektet ”Effektiv digital selvbetjening” derfor igangsat. Formålet er at sikre gode og effektive selvbetjeningsløsninger.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.