Ny hjemmeside samler viden om demens i Region Syddanmark

24/10/11 6:31

Nick Allentoft

Over 20.000 syddanskere lider af demens, og tallet er stigende. Det er baggrunden for, at Region Syddanmark sammen med regionens kommuner, de praktiserende læger og Alzheimerforeningen har etableret en helt ny hjemmeside om demens.

Hjemmesiden har adressen www.demenssyd.dk, og den er både målrettet nye demenspatienter, deres pårørende og de mange fagfolk, der arbejder med mennesker med demens.

Én indgang til demensområdet
Specialeansvarlig overlæge Lene Wermuth fra Demensklinikken i Odense glæder sig over den nye hjemmeside:

- Demens er en uhelbredelig sygdom, som i høj grad påvirker de pårørende. Derfor er det rigtig godt, at vi nu gør det nemt at finde viden. For eksempel kan man på hjemmesiden læse om demenssygdommene, og der er en oversigt over de mange muligheder for at få hjælp og rådgivning. Man kan også finde sin kommunale demenskoordinator, og vi er ved at opbygge en oversigt over støttegrupper og arrangementer om demens. Det betyder, at man nu har én indgang til hele demensområdet i Region Syddanmark, forklarer Lene Wermuth.

En udløber af samarbejdsaftale om demens
Lene Wermuth understreger, at hjemmesiden i høj grad også er for fagfolk, der arbejder med demens. Det gælder for eksempel de praktiserende læger, social- og sundhedsassistenter og ansatte i psykiatrien og på sygehusafdelingerne.

- Hjemmesiden er en udløber af den samarbejdsaftale på demensområdet, som regionen indgik med kommunerne, de praktiserende læger samt Alzheimerforeningen og Ældresagen sidste år. Aftalen skal sikre, at der bliver taget bedst muligt hånd om patienter med demens og deres pårørende, men det er vigtigt, at vi har fokus på løbende at udvikle samarbejdet. Det kan vi bruge hjemmesiden til, fortæller hun.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.