Ny it-løsning sætter fokus på udsatte børn og unge

20/12/11 7:44

Nick Allentoft

Mandag den 19. december gik it-løsningen DUBU (Digitalisering – Udsatte Børn og Unge) i drift i 44 kommuner.

DUBU er et samlet værktøj, der understøtter sagsbehandlerne til en systematik på området, giver overblik over hele sagen og bedre styring af området. Ved hjælp af advis'er til sagsbehandleren om lovpligtige aktiviteter, hjælpes kommunerne til at undgå at tabe sager mellem to stole, og det kommer de udsatte børn og unge til gode.

”I Esbjerg ser vi meget frem til at tage DUBU i brug og få sat strøm til papirarbejdet hos vores sagsbehandlere. DUBU vil give os højere kvalitet og systematik i sagsbehandlingen, mere smidige arbejdsgange, og vil hjælpe os til at sætte det udsatte barn i centrum”, siger børne- og kulturdirektør Jørn Henriksen fra Esbjerg Kommune.

DUBU-løsningen bygger på den socialfaglige metode ICS (Integrated Children's System), en systematik som de 44 kommuner har indført i forbindelse med implementeringen af DUBU. Socialstyrelsen under Social- og Integrationsministeriet har samarbejdet med kommunerne om uddannelse og implementering af ICS.

Det er KOMBIT, der på vegne af kommunerne og i samarbejde med KL, 6 kommuner og Social- og Integrationsministeriet, har varetaget udviklingen af DUBU-løsningen, som går i drift efter planen i dag den 19. december 2011

IBM er leverandør af løsningen, og IBM har sammen med KOMBIT kørt en intensiv proces omkring teknisk og organisatorisk implementering i kommunerne, så de er blevet klar til at tage DUBU i brug.

"Samarbejdet med KOMBIT har været eksemplarisk og fokuseret på i fællesskab at nå i mål. Det er lykkedes. IBM ser frem til det fremtidige samarbejde omkring DUBU og til at byde på den spændende portefølje af opgaver, som KOMBIT udbyder i de kommende år", udtaler Ivar Juul, partner i IBM's konsulentforretning.

"Med DUBU får sagsbehandlerne et vigtigt fælles værktøj til at sætte fokus på de udsatte børn og unge i landets kommuner. Løsningen vil blandt mange fordele sikre bedre overblik over sagsbehandling og dokumentation på området og vil forbedre den faglige og økonomiske styring. Med DUBU får de 44 kommuner et stærkt fælles værktøj, og i den forbindelse glæder det mig, at vi kan se en stor interesse fra en række andre kommuner – det her er kun begyndelsen", siger projektdirektør Peter Egelund fra KOMBIT.

DUBU går i drift madag den 19. december, og tages løbende i brug af de 44 DUBU-kommuner fra mandag og ind i starten af det nye år.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.