Ny struktur i Ministeriet for Børn og Undervisning

18/11/11 12:32

Nick Allentoft

Den 1. januar 2012 træder en ny struktur i Ministeriet for Børn og Undervisning i kraft.

Fra den 1. januar 2012 kommer Ministeriet for Børn og Undervisning til at bestå af fire afdelinger: Afdelingen for Uddannelsesanalyse og Tværgående Projekter, Økonomi- og Koncernafdelingen, Afdelingen for Børn og Grundskole samt Afdelingen for Ungdoms- og Voksenuddannelser. Der etableres et Minister- og Ledelsessekretariat, mens Internationalt Sekretariat videreføres uændret.

Desuden får ministeriet to styrelser: Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen samt UNI•C.

Den nye struktur skal:
 

styrke den uddannelsesfaglige rådgivning af minister og departementschef.
samle de koordinerende funktioner i forhold til ministerbetjening.
sammentænke og give mulighed for at modernisere interne personale- og koncernstyringsopgaver.
sikre en styrket og mere effektiv sagsbehandling ved samling af drifts-, tilsyns- og borgerrelaterede opgaver ét sted i ministeriet.
styrke ministeriets analytiske beredskab.
indplacere opgaverne, som følger af ressortændringerne, jf. de kongelige resolutioner af henholdsvis den 3. og 5. oktober 2011.

Med den nye struktur nedlægges Uddannelsesstyrelsen, Uddannelsespolitisk Afdeling og Administrationsafdelingen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.