Ny studenterformand vil kæmpe for fuldtidsstudier

22/01/2011 16:04

Nick Allentoft

Danske Studerendes Fællesråd har fået en ny formand. Det kommende år er det den 23-årige sociologistuderende Magnus Pedersen, som besidder posten. Han vil have særligt fokus på mere og bedre uddannelse.

Imens politikerne fokuserer på at øge optaget af studerende, glemmer de samtidig at sikre sig at uddannelsens rammer er gode nok til at studerende får de rigtige kvalifikationer og at de gennemfører deres studier. I dag er universitetsuddannelserne i høj grad mærket ved meget få undervisningstimer, og det er ikke godt nok, mener Magnus Pedersen:

”Vi stikker os blår i øjnene, hvis vi tror, at vi i dag har uddannelser i verdensklasse. Mange studerende har en undervisningsuge på helt nede til fire timer. Politikerne må tage ansvar for, at alle studerende får undervisning nok til at man med rette kan kalde sin uddannelse et fuldtidsstudie”, siger den tiltrådte formand.

Med Videnskabsminister Charlotte Sahl Madsen i spidsen er der fra politikernes side sat stort fokus på at universiteterne skal øge optaget af studerende. Men det må ikke ske uden at man samtidig sikrer sig, at der er undervisningstimer nok og gode rammer for undervisningen.

”At satse på bedre og mere uddannelse styrker ikke kun de studerendes kompetencer som de skal bruge når de kommer ud på arbejdsmarkedet. Det sikrer også at flere kommer igennem deres studier. I dag hersker der en myte om, at så snart man er startet på en uddannelse, så skal man nok gennemføre. Det er simpelthen overtro”, slutter Magnus Pedersen.

Danske Studerendes Fællesråd vil det kommende år derfor sætte fokus på mere og bedre uddannelse.

---

Danske Studerendes Fællesråd (DSF) repræsenterer 130.000 studerende på de videregående uddannelser. Ved siden af Magnus Pedersens tiltrædelse som formand er 26-årige Nina Rasmussen, forvaltningsstuderende fra RUC, tiltrådt som næstformand og uddannelsespolitisk ordfører. 23-årige Louise Lipzcak, som læser bioteknologi på KU, er tiltrådt som næstformand og levevilkårsordfører. DSF's daglige ledelse bliver i 2011 desuden tilføjet to nye kræfter: Svend Dyrholm, der har en fortid som formand for Studenterrådet ved Århus Universitet og Mattias Friis Jørgensen, tidligere formand for Studenterrådet ved Københavns Universitet.

Mest Læste

Annonce