Ny tværkommunal lederuddannelse

15/4/11 7:11

Nick Allentoft

I Middelfart Kommune har man siden kommunalreformen i 2007 udbudt kommunens egen lederuddannelse på diplomniveau til alle lederne i samarbejde med IBC i Fredericia. Men for at sikre fleksibilitet i forløbet og større ledernetværk, så indgår Middelfart Kommune nu et samarbejde om en fælles lederuddannelse med Kolding og Vejle Kommuner.

”Vi har et stærkt samarbejde i Trekantområdet og samtidigt en tradition for at gøre tingene på vores egen måde her i Middelfart Kommune. Vi har på vores egen lederuddannelse lagt vægt på at kunne inddrage emner, der er specifikke for Middelfart Kommune, f.eks. vores værdier og ledelsesgrundlag. Det vil vi fortsat gøre, men for at sikre netværk og deltagerantal på nye hold og fleksibiliteten for den enkelte leder til selv at planlægge uddannelsen, så indgår vi et samarbejde om en fælles lederuddannelse med Kolding og Vejle Kommuner”, udtaler borgmester Steen Dahlstrøm.

Stordriftsfordele, fleksibilitet og netværk
Samarbejdet med Kolding og Vejle Kommune er med til at sikre en række stordriftsfordele for alle tre kommuner. Bl.a. kan der hurtigere oprettes flere hold, så dem, der allerede er i gang, kan komme videre, og nye ledere hurtigere kan komme i gang med uddannelsen.

Vejle og Kolding Kommuner har samarbejdet om en fælles lederuddannelse siden 2010 og nu udvides uddannelsen til også at optage ledere fra Middelfart Kommune.

”Det er vores erfaring, at lederne i Middelfart Kommune vægter netværket på uddannelsen højt, derfor har vi kun positive forventninger til at udvide lederuddannelsen til også at trække på erfaringer og viden fra andre kommuner”, udtaler Middelfart Kommunes stabschef, Martin Albertsen.

Om lederuddannelsen
Lederuddannelsen er på diplomniveau og består af ni moduler og et speciale modul, der alle afsluttes med eksamen. I alt er uddannelsen sat til et årsværk svarende til 60 ECTS point. Lederne tager uddannelsen som deltidsuddannelse, dvs. at de går på uddannelsen i 3 år samtidig med, at de passer deres lederjob

”Hvert modul afvikles over ca. 10 uger inkl. eksamen. Det er en ændring i forhold til vores nuværende uddannelse, hvor hvert modul gennemføres som fuldtidsuddannelse over ca. 4 uger. Ændringen er en klar fordel for lederne, så bliver forløbet mindre presset, når man samtidigt skal passe sit job”, udtaler Martin Albertsen.

Rent praktisk foregår undervisningen på den nye lederuddannelse skiftevis i Vejle og Kolding Kommunes undervisningslokaler, hvor det tidligere er foregået i IBCs lokaler i Fredericia.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.