Ny undersøgelse: 7 ud af 10 i ønskejob

04/04/2011 12:28

Nick Allentoft

PERSONALESTYRELSEN: ”Akademikere i den offentlige sektor har stor arbejdsglæde. "Det understreger, at vi tilbyder spændende arbejdsopgaver og gode udviklingsmuligheder” siger direktør Lisbeth Lollike, Personalestyrelsen om ny stor undersøgelse.

Undersøgelsen ”Attraktive akademikerarbejdspladser i det offentlige” skærer igennem det generelle billede og stiller skarpt på, hvad akademikere i forskellige job anser som attraktivt i deres arbejde. Undersøgelsen giver dermed HR værdifuld viden til at målrette deres arbejde.

Undersøgelsen er blevet til i et samarbejde mellem Personalestyrelsen, AC, KL, Danske Regioner og Mandag Morgen. Undersøgelsen bygger på en survey med over 3.000 deltagende akademikere og på flere end 75 kvalitative interviews, og er den hidtil mest omfangsrige undersøgelse af sin art.


Behov for formidling og employer branding

7 ud af 10 akademikere i det offentlige ser deres job som et ønskejob. Og mange af dem er blevet positivt overraskede. De er startet deres karriere i den offentlige sektor uden det store kendskab til arbejdsopgaver eller udviklingsmuligheder. Det gælder hver tredje af de unge akademikere.

Der er behov for en bedre formidling af de arbejdsopgaver og udviklingsmuligheder, som det offentlige kan tilbyde.

Men når kampen om den kvalificerede arbejdskraft skærpes, kan det blive sværere at rekruttere den gruppe, som ikke på forhånd ser det offentlige som en attraktiv arbejdsplads. Det må vi gøre noget ved. De gode historier skal fortælles.

Du kan downloade hele rapporten Attraktive akademikerarbejdspladser i det offentlige eller summary.


Kom ind i debatten!

Personalestyrelsen ønsker at sætte fokus på statens omdømme og behovet for at styrke statens employer brand. Hvordan tiltrækker vi de bedste kandidater fremover? Hvordan fastholder vi dem? Hvad skal der til for at aflive myterne så staten har et stærkt employer brand?

Kom til briefingen ”Hvordan møder vi rekrutteringsudfordringen” d. 27. april kl. 13.30-16.00, hvor der vil være debat med og mellem en række oplægsholdere.

Se her for yderligere oplysninger og tilmelding.

Mest Læste

Annonce