Nye koncepter skal sikre OPP-vækst

01/2/12 1:03

Nick Allentoft

På IKA's årsmøde den 2. og 3. februar er der fokus på nye former og tilgange til offentlige private samarbejder og partnerskaber.

- Der skal opfindes nye koncepter, som gentænker velfærden. Det er lige præcis her, at konkurrencen og private leverandørers fokus på omkostninger og innovation kan hjælpe den offentlige sektor med at skabe resultater, siger Dansk Erhvervs, Jakob Scharff, chef for OPS, til DenOffentlige.

Desuden skal de private leverandører udfordres på at nytænke arbejdsformer, ydelser og ny teknologi. Der er heldigvis gode eksempler på, hvordan det kan gøres i praksis, mener han.

Private ud på innovation
- Fx har Syddjurs Kommune i et partnerskabsprojekt om et plejecenter inviteret de private leverandører til at give konkrete bud på innovation, kvalitetsudvikling og økonomisk optimering. Men et enkelt projekt her og der gør det ikke. Vi savner som erhvervsliv en samlet strategi – og vi vil til gengæld gøre alt for at byde ind med nye løsninger.

Formanden for IKA, Tom Wienke, forklarer også, at der vil være et stærkt fokus på nytænkning under årsmødet.

- Er der andre måder vi kan lave OPP/OPS på? Hvordan er det med tjenesteydelser og varer? Der vil være en bred tilgang til hele OPP-området, siger Tom Wienke.

Som et godt eksempel på et nytænkende OPP nævner Tom Wienke motorvejen mellem Sønderborg og Kliplev.

- Her vil entrepenøren fra det private tysk/østriske firma stå for vedligeholdelsen i mange år fremover, fortæller han.

- Potentialet er enormt, der er ingen tvivl om, at vi blandt andet skal have fokus på varer og tjenesteydelser og nye udbudsformer, mener IKA-chefen.

Foto: Als Nyt

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.