Nye sammenligninger af præstationer på sundhedsområdet

13/1/11 7:06

Nick Allentoft

Indenrigs- og Sundhedsministeriet offentliggør en ny samling tal, figurer mm. på ministeriets hjemmeside, som sammenligner præstationerne på sundhedsområdet. Bertel Haarder opfordrer til, at regioner, sygehuse og kommuner skeler til hinanden og lærer af de bedste. ”Sammenligninger på sundhedsområdet” hedder den nye samling af tal, figurer mm., som Indenrigs- og Sundhedsministeriet offentliggør på ministeriets hjemmeside im.dk.

De nye tal og grafer gør det muligt at sammenligne regioner, sygehuse og kommuner løbende på en række centrale nøgletal og indikatorer som f.eks. ventetider, produktivitet og antal patienter der venter på at blive udskrevet efter de er færdigbehandlet.

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder siger:

”På sundhedsområdet ligger vi inde med massevis af tal. Det er vigtigt, vi gør dem synlige og bruger dem til at løfte sundhedsvæsenet. Jeg vil opfordre regionerne, sygehusene og kommunerne til at bruge de nye tal på ministeriets hjemmeside til at kigge hinanden over skuldrene. Måske kan de lære noget af sidemanden.”

De nye tal på im.dk viser bl.a., at de korteste ventetider til operation af grå stær, hofter og brystkræft varierer fra region til region, og at ventetiden til almindelig genoptræning er meget forskellig fra kommune til kommune.

”Det er en information, som patienter kan bruge til at flytte efter de korteste ventetider. Regioner, kommuner og sygehuse kan bruge tallene til at sætte højere mål for sig selv. Alle skal sammenligne sig med bedste praksis. På den måde kan vi gøre sundhedsvæsenet endnu bedre, end det er i dag”, siger Bertel Haarder.

Figurerne vil blive opdateret kvartalsvist.


Gå til "sammenligninger på sundhedsområdet"

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.