Nye sammenligninger af præstationer på sundhedsområdet

13/01/2011 20:06

Nick Allentoft

Indenrigs- og Sundhedsministeriet offentliggør en ny samling tal, figurer mm. på ministeriets hjemmeside, som sammenligner præstationerne på sundhedsområdet. Bertel Haarder opfordrer til, at regioner, sygehuse og kommuner skeler til hinanden og lærer af de bedste. ”Sammenligninger på sundhedsområdet” hedder den nye samling af tal, figurer mm., som Indenrigs- og Sundhedsministeriet offentliggør på ministeriets hjemmeside im.dk.

De nye tal og grafer gør det muligt at sammenligne regioner, sygehuse og kommuner løbende på en række centrale nøgletal og indikatorer som f.eks. ventetider, produktivitet og antal patienter der venter på at blive udskrevet efter de er færdigbehandlet.

Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder siger:

”På sundhedsområdet ligger vi inde med massevis af tal. Det er vigtigt, vi gør dem synlige og bruger dem til at løfte sundhedsvæsenet. Jeg vil opfordre regionerne, sygehusene og kommunerne til at bruge de nye tal på ministeriets hjemmeside til at kigge hinanden over skuldrene. Måske kan de lære noget af sidemanden.”

De nye tal på im.dk viser bl.a., at de korteste ventetider til operation af grå stær, hofter og brystkræft varierer fra region til region, og at ventetiden til almindelig genoptræning er meget forskellig fra kommune til kommune.

”Det er en information, som patienter kan bruge til at flytte efter de korteste ventetider. Regioner, kommuner og sygehuse kan bruge tallene til at sætte højere mål for sig selv. Alle skal sammenligne sig med bedste praksis. På den måde kan vi gøre sundhedsvæsenet endnu bedre, end det er i dag”, siger Bertel Haarder.

Figurerne vil blive opdateret kvartalsvist.


Gå til "sammenligninger på sundhedsområdet"

Mest Læste

Annonce