Nyrup stopper som europæisk S-formand

21/11/11 1:42

Nick Allentoft

Poul Nyrup Rasmussen stopper efter syv år som formand for de europæiske socialdemokraters parti, PES

Efter syv år er det slut for Poul Nyrup Rasmussen som formand for de europæiske socialdemokraters parti, PES.
Det oplyser den tidligere statsminister i en pressemeddelelse for ud for det næste møde i PES.
- Alt har sin tid. For mig er tiden kommet til at begynde et nyt kapitel i mit liv. Jeg har haft æren og glæden af at bidrage til at udvikle vort fælles europæiske parti i en afgørende fase, siger Poul Nyrup Rasmussen i en pressemeddelelse.
- Venner, jeg føler, at PES har været hos mig i hele mit politiske liv. Først deltog jeg i mange ledermøder i PES som partiformand for de danske socialdemokrater og siden som statsminister. I april 2004 blev jeg valgt som formand for PES, siger Nyrup.
For nylig aflyste han en række arrangementer på grund af en blodforgiftning, som han indirekte henviser til i erklæringen.
- Nu er det tid til forandring - nu af personlige grunde. Hele min politiske karriere har jeg lyttet til politik og søgt at gøre mit bedste. Nu er det tid til at lytte til min egen krop og træffe den ansvarlige beslutning, siger Poul Nyrup Rasmussen.
- Efter adskillige årtier i dansk og europæisk politik, er tiden kommet for mig til at fokusere på min familie, mine projekter i Danmark samt søge at holde mig i god form, lyder hans erklæring.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.