Obama skyder løs på doven kongres

30/6/11 8:43

Nick Allentoft

Obama retter hård kritik mod medlemmerne af USA's kongres, som ifølge præsidenten ikke passer deres job.

Barack Obama er kendt for at være en cool og kontrolleret præsident, men nu går han til angreb på Kongressen, som han beskylder for at være doven.
Obama siger, at hans børn har mere styr på sine ting end kongresmedlemmerne, der også holder alt for meget ferie ifølge præsidenten.
Med sit verbale udfald mod Kongressen bryder Obama sit valgløfte om at samle parterne i Washington. Præsidentens kindhest er udtryk for frustration over, at partierne ikke kan blive enige om at hæve USA's gældsloft trods flere forhandlingsmøder.
- På et tidspunkt så er de nødt til at udføre deres job. Nu er det på tid til at bevæge tingene fremad og træffe nogle svære valg. Det er derfor de kaldes ledere, siger Obama.
Præsidenten mener, at kongresmedlemmerne bruger tiden på blandt andet at skabe problemer og kontroverser i forhold til USA's engagement i Libyen.
Det er især Republikanerne, som skaber irritation hos Obama.
Partiet vil ikke tillade skatteforøgelser, selvom præsidenten har beslutte at gennemføre besparelser, hvor Demokraternes hellige køer er blevet ofret, lyder det fra Obama.
- Jeg tror, at medlemmerne af Kongressen er nødt til at forstå, at vi bliver nødt til at begynde at aflyse ting og blive her, indtil det her er klaret, siger han.
/ritzau/AFP


 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.