Offentlig ledelse bliver samlet i Personalestyrelsen

20/1/11 11:08

Nick Allentoft

Personalestyrelsen overtager i dag, den 20. januar, ansvaret for offentlig ledelse fra Finansministeriets departement. Arbejdet med offentlig ledelse bliver dermed samlet på et sted. Det styrker mulighederne for at udvikle ledelse i staten og på tværs af den offentlige sektor. Organisationsændring

Organisationsændringen medfører, at Personalestyrelsen får overdraget ansvaret for topledelse – herunder Forum for Offentlig Topledelse – fra Finansministeriets departement. Personalestyrelsen arbejder i forvejen med at udvikle ledelsespolitikken inden for statens område – fx i form af uddannelsesforløb for ledertalenter og nyudnævnte ledere. Med organisationsændringen bliver alle Finansministeriets aktiviteter inden for det offentlige ledelsesområde samlet i Personalestyrelsen.
Ledelse – en topprioritet i Personalestyrelsen

Denne sammenlægning glæder Lisbeth Lollike, direktør for Personalestyrelsen. Hun ser perspektiver i sammenlægningen: ”God ledelse er afgørende i en tid, hvor den offentlige sektor står overfor store forandringer. Derfor er det vigtigt, at vi hele tiden sørger for at udvikle og styrke den enkelte leders kompetencer. Ved at samle opgaverne på ledelsesområdet får vi nogle helt andre muligheder for at understøtte arbejdet med ledelse i staten og på tværs af den offentlige sektor.”

Ny kontorchef i Personalestyrelsen

Med organisationsændringen rykker kontorchef Tine Vedel Kruse fra Finansministeriets departement til Personalestyrelsen. Hun får i Personalestyrelsen ansvar for hele ledelsesområdet.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.