Pernille Madsen kåret som årets fagleder

11/11/2010 13:53

Nick Allentoft

Onsdag blev Den Kommunale Lederpris, som COK er initiativtager til, uddelt i tre kategorier. Bedste kommunale leder af en faglig afdeling eller sektion i en forvaltning eller institution blev jobcenterchef i Helsingør Kommune, Pernille Madsen.

Dommerpanelets begrundelse
Pernille har æren for at gå nye veje. Hun har bl.a. sat fokus på de unge arbejdsløse ved at slippe 600 balloner løs for at skabe opmærksomhed omkring de 600 unge arbejdsløse i kommunen. Hertil kommer at hun har taget initiativ til at dele flyvers ud på stationen for at få flere borgere i arbejde og har startet en "JOBMOBIL", der kører rundt i kommunen og laver jobplaner og aktivering.

Om prisen
Den Kommunale Lederpris skal skabe synlighed om god kommunal ledelse og præsentere rollemodellerne inden for tre kategorier. Prisens hjemmeside www.lederprisen.dk sætter ansigter på vores offentlige helte og fortæller historierne om de kommunale ledelsesbedrifter.

Konsortiet bag prisen har i de seneste måneder gennemgået indstillinger på i alt 330 kommunale ledere. Indstillingerne fra kommuner i hele landet er kommet fra både borgere og andre kommunale ledere og medarbejdere. Konsortiet bag lederprisen består af: IDA, DJØF, TL, HK Kommunal, BUPL, Dansk Socialrådgiverforening, SL, DSR, FOA, Skolelederne, Kommunaldirektørforeningen og COK.

Ved kåringen i IDAs Mødecenter talte Indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder. Han omtalte en række kommunale initiativer, der havde gjort indtryk på ham, fordi de havde betydet klare resultater hvad angår både trivsel og effektivisering. Han understregede, at det er den kommunale leder, der gør forskellen, og at det tydeligt at se, når nogen går foran og bidrager med den personlige kvalitet.

Professor ved Syddansk Universitet Kurt Klaudi Klausen fra dommerpanelet sagde i sin tale til de 14 nominerede, at de mange indstillinger til prisen som årets kommunale leder er en indikation af, hvor mange forbilledlige ledere vi har i det offentlige. Den kommunale leder skal hver dag udfylde mange forskellige lederroller og leve op til forskelligartede krav, forklarede han. Og dette har været en pointe i dommerpanelets udvælgelse af de tre vindere.

Mest Læste

Annonce