Peter Gorm Hansen siger farvel til KL

15/3/11 12:13

Nick Allentoft

Adm. direktør Peter Gorm Hansen har i dag opsagt sit job i KL. Han fratræder sin stilling ved udgangen af juli 2011. Opsigelsen sker som led i et planlagt generationsskifte i KL’s direktion. Det oplyser KL kortfattet på sin hjemmeside.

Peter Gorm Hansen er en institution i den kommunale verden efter hele 27 år som administrerende direktør i Kommunernes Landsforening. Han fylder 69 i år, og har dermed allerede passeret pensionsalderen.

Der har i årevis været spekulationer om generationsskifte i KL, men de er gang på gang slået ned. Nu bliver det virkelighed, og ifølge den kortfattede meddelelse fra KL er det et planlagt generationsskifte, som kommunernes magtfulde organisation nu indleder. Ifølge dagbladet Politiken vil en plan blive forelagt KLs hovedbestyrelse på det kommende delegeretmøde - det kommunale Topmøde, der afholdes i Aalborg 24-25 marts.

Peter Gorm Hansen har arbejdet med kommunernes interesser hele sit arbejdsliv. Han blev ansat i den daværende danske Købstadsforening, som senere blev til Kommunernes Landsforening, hvor han i 1984 blev administrerende direktør. Det gør Gorm Hansen til en af de længstsiddende topchefer i den offentlige sektor.

KL oplyser iøvrigt for denoffentligesektor.dk, at der ikke er fundet en afløser, men iværksat en proces, der skal finde en ny administrerende direktør.

/Redaktionen

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.