Politikere fik både overblik og detaljer under rundtur på sjællandske sygehuse

30/03/2011 12:40

Nick Allentoft

Regionsrådet besøgte i går sygehusene i Slagelse, Næstved og Køge. Politikerne var glade for at få både overblik over veltilrettelagte patientforløb, akut visitation og indblik i vigtige detaljer, som mikrobiologiens verden.

På Slagelse Sygehus hørte Regionsrådet om mikrobernes verden, hvor Klinisk Mikrobiologisk Afdeling hjælper med at stille diagnoser og bekæmpe resistente bakterier, en vigtig indsats når patienter skal helbredes for sår og infektioner.

På Næstved Sygehus så politikerne regionens nye center for planlagt ortopædkirurgi. Her er fuld fokus på at skabe gode og trygge patientforløb.

Så snart der træffes beslutning om, at en hofte eller et knæ skal opereres, får patienten operationsdatoen med hjem. En nyhed er, at patienterne bliver inviteret til fælles informationsmøder med andre hofte- eller knæpatienter.

Her giver sygeplejersker, en kirurg og en fysioterapeut grundig information om indlæggelsen, operationen, bedøvelsen og genoptræningen – og patienterne får straks hjælpemidler med hjem til brug efter operationen.

Gode resultater på Akutafdelingen
På Køge Sygehus fik Regionsrådet en rundvisning på Akutafdelingen, som snart har eksisteret i to år. Både alvorligt syge patienter og borgere, der er kommet lettere til skade, bliver modtaget i Akutafdelingen.

Læger, sygeplejersker og lægesekretærer samarbejder om at visitere patienterne. Det vil sige, at de alvorligt syge hurtigt bliver sat i behandling og eventuelt indlagt på det afsnit, hvor der er specialister i for eksempel blindtarmsbetændelse eller hjertesygdom. De patienter, som har mindre skader og måske skal røntgenfotograferes, bliver visiteret til et hurtigt spor, og det har nedbragt ventetiden for borgere med mindre skader.

På Køge Sygehus blev Regionsrådet desuden præsenteret for det nyeste sengeafsnit, hvor patienterne har store to-sengs stuer og adgang til internet. Som afslutning på besøget gav sygehusets økonomichef politikerne et indblik i sygehusenes økonomistyring.

Stolte medarbejdere
Regionsrådets medlemmer lyttede interesseret undervejs, og der blev stillet en del spørgsmål. Medarbejdernes engagement på sygehusene gjorde indtryk på regionsrådsformand Steen Bach:

- Det er tydeligt, at der er en god stemning. Medarbejderne er stolte af og glade for deres arbejdsplads. Det er meget positivt.

Flemming Stenild, der er formand for Sygehusudvalget i Region Sjælland fandt især Mikrobiologisk Afdeling i Slagelse spændende:

- Rundturen har givet os en god balance mellem et godt overblik og de interessante detaljer. Det var fascinerende at høre om arbejdet på Mikrobiologisk Afdeling, hvor de blandt andet sætter ind overfor resistente bakterier.
 

Mest Læste

Annonce