Radikal klimaforkæmper er i Folketinget

17/09/2011 11:10

Nick Allentoft

Christian Friis Bach driver landbrug og har international erfaring fra flere internationale organisationer

Det er en veluddannet international ekspert, De Radikale får i Folketinget med Christian Friis Bach.
Den 45-årige agronom er adjungeret professor i international økonomi og udvikling ved Københavns Universitet/LIFE. Han har rådgivet EU's klimakommissær Connie Hedegaard og var 2005-10 international chef i Folkekirkens Nødhjælp.
Og under klimatopmødet COP15 i Bella Center i december 2009 var han en af de klimaeksperter, danske medier hyppigst tyede til for at indhente vurderinger af situationen.
Til overflod har Christian Friis Bach været konsulent for Verdensbanken, EU, FN's udviklingsprogram, UNDP, og Udenrigsministeriet. I 1993-94 dannede han Max Havelaar Fonden i Danmark. Fra 1997 til 2001 var han formand for Mellemfolkeligt Samvirke.
Christian Friis Bach har blandt andet rejst i Afrika, Latinamerika og Asien samt skrevet flere bøger og artikler om internationale emner. Desuden har han siddet i mange danske og internationale bestyrelser.
Uddannelsen som agronom tog han på Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole, hvor han i 1996 blev Ph.d. i International Økonomi. Han har været adjunkt ved Økonomisk Institut på Københavns Universitet og lektor ved Jordbrugsøkonomisk Institut.
Christian Friis Bach er gift med Karin Friis Bach, har tre børn og driver i fritiden et mindre landbrug ved Ganløse i Nordsjælland med 33 hektar land, heraf 10 hektar nyplantet skov.
Han sidder i byrådet i Egedal Kommune og har ved valget været opstillet for Det Radikale Venstre i Egedal-kredsen og Hillerød-kredsen. Christian Friis Bach blev trukket i Folketinget af partiets kanonvalg og partileder Margrethe Vestager.
Han sidder i partiets hovedbestyrelse og forretningsudvalg - og trak sig sidste år fra sin fremtrædende post i Folkekirkens Nødhjælp for at satse på en politisk karriere, et valg, der nu har givet pote.
/ritzau/

Mest Læste

Annonce