Regionerne forventer balance i økonomien i 2011

19/5/11 1:00

Nick Allentoft

En stram styring af regionernes økonomi - som blandt andet har betydet 3.000 færre ansatte fra 2010 til 2011 - sikrer balance i den regionale økonomi i år En prognose baseret på regionernes indberetninger af forventet årsresultat viser, at regionerne på landsplan forventer at overholde rammerne i økonomiaftalen for 2011.

- Med dette foreløbige resultat viser regionerne, at vi igen har balance i vores økonomi. Vi har gennemført et turn-around på sygehusene og på egen hånd indhentet den store ubalance, der blev skabt med overskridelsen af budgetterne i 2009, siger formand for Danske Regioner, Bent Hansen.

Ved at være i balance igen har regionerne selv sørget for, at konsekvenserne af budgetoverskridelserne i 2009 er blevet rettet op, og at den offentlige økonomi ikke er blevet varigt påvirket.

- Vi ved, at det fremover bliver en realitet med en lavere udgiftsvækst også i sundhedsvæsnet, hvis vi skal have råd til velfærdssamfundet frem mod 2020. Vi har i regionerne sikret en meget høj produktivitet på vore sygehuse for at behandle så mange patienter som muligt. Sygehusenes produktivitetsudvikling er generelt bedre end i hele den private sektor. Vi vil fortsat være meget omkostningsbevidste, og vi vil opretholde en stigende produktivitet, siger næstformand i Danske Regioner, Carl Holst.

Regionerne har blandt andet reduceret den faste medarbejderstab i regionerne med 2,6 procent fra februar 2010 til februar i år. Det svarer til næsten 3.000 medarbejdere.

- Det har været vigtigt for regionerne at sikre, at kerneydelserne som behandling bliver berørt mindst muligt af nedskæringerne. Det har betydet, at der f.eks. er blevet flere læger, selv om der er skåret i det samlede antal medarbejdere, siger Bent Hansen.

Andre elementerne i regionernes genopretning af økonomien har blandt andet været opstramning af visitationskriterier, nationale rekommandationer for anvendelse af dyr sygehusmedicin, slankere administration i regionerne, nye overenskomster med ansatte og praktiserende læger.

Senest har Danske Regioner spillet ud med en ny kvalitetsdagsorden, som skal sikre, at sygehusene i en tid med snævre økonomiske rammer fremover fokuserer mere på at skabe mest mulig sundhed for pengene.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.