Regionerne holder sig inden for økonomiaftalen i 2011

23/9/10 10:00

Nick Allentoft

Regionerne tager medansvar for genopretningen af den danske økonomi og har vedtaget budgetter, hvor udgifterne til sundhedsvæsenet holder sig inden for økonomiaftalen

Alle fem regionsråd har nu indgået brede budgetforlig for 2011. Regionernes budgetter for næste år holder sig inden for den økonomiaftale for 2011, som er indgået mellem regeringen og Danske Regioner. Det betyder, at sundhedsudgifterne for 2011 skal holdes på 96,6 mia. kr. Med budgetforligene tager regionerne et ansvar for genopretningen af dansk økonomi.

- Det har været en hård proces, og det bliver endnu sværere. Finanskrisen trækker også sine spor i det danske sundhedsvæsen. Mange steder i landet er vi nødt til at gennemføre massive besparelser, for at sikre, at regionernes økonomi er i balance i 2011, siger formand for Danske Regioner, Bent Hansen.

En lavere vækst i antallet af behandlinger, besparelser på administrationerne, mere effektive patientforløb, lukning af matrikler og afdæmpet udgiftsvækst i praksissektoren er nogle af de mange tiltag som regionerne vil bruge for at skabe balance i den regionale økonomi i 2011.

Med aftalen er der afsat 2 mia. kr. mere til sundhedsvæsnet i 2011, end der var afsat i 2010. Dette skal dog ses i lyset af, at der i 2009 var et merforbrug på driften på 1,7 mia. kr., samtidig med at der blev gennemført flere behandlinger end forudsat.

- Sundhedssektoren er en supertanker. Det tager tid at vende udviklingen. Ligesom kommunerne havde regionerne i 2009 budgetoverskridelser. Siden udgangen af 2009 har vi arbejdet målrettet på at skabe balance i regionernes økonomi, og sommerens økonomiaftale giver et godt grundlag for at sikre en blød landing. Derfor forventer vi først at være helt i mål i 2011, siger Danske Regioners næstformand, Carl Holst.

Alle regioner har et skærpet fokus på, at budgetterne for 2011 skal holdes. Danske Regioners bestyrelse har blandt andet vedtaget en fælles skabelon for den løbende økonomiopfølgning, som vil sikre et bedre og et tidligere overblik, så regionspolitikerne har bedre mulighed for at gribe ind i tide.
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.