Regionsdirektør Jens Andersen fylder rundt

Ledelse

10/1/13 9:47

Nick Allentoft

En respekteret og venlig mand har fyldt rundt for sjette gang i sit liv. Den 6. januar blev Region Sjællands direktør, Jens Andersen, 60 år.

Det er en offentlig leder med bred ekspertise og stort netværk, der holder reception mandag d. 14. januar i Regionshuset i Sorø. Jens Andersen har en lang og fornem karriere som leder og topleder i det offentlige. Bortset fra en afstikker på otte år til bl.a. DA i slutfirserne har Jens Andersen været offentlig ansat eller leder siden karrierens start som fuldmægtig i indenrigsministeriet i 1978, hvor han som nyuddannet cand.scient.pol. begyndte stigningen mod toppen.

Læs også interview med Jens Andersen: Vi skal bruge skepsis konstruktivt

Netværket og udgangspunktet fik et solidt afsæt allerede fire år senere, da Jens Andersen blev ministersekretær for Palle Simonsen først i Socialministeriet fra 1982 og to år i Finansministeriet. Dermed blev grunden lagt til lederstillinger, som han har besat siden, og med titlen direktør i nu over 20 år for DA, Thomson Publishing Group, Arbejdstilsynet, Banestyrelsen, Trafikstyrelsen og siden Region Sjælland, hvor han har været siden regionen blev født i 2006.

Læs Jens Andersens indlæg i hospitalsblog-stafetten: OPI mere end en døgnflue

Jens Andersen er en atypisk offentlig leder, der har haft modet og interessen for at søge inspiration fra flere sider, men særligt dyrket et netværk blandt private topledere i regi af VL-grupperne. Han siger selv, at det har givet ham værdifuld inspiration og mulighed for at se nye muligheder og løsninger i de offentlige topchef-stillinger, han har haft.
Selve fødselsdagen fejrede direktør Andersen med sin familie i Ægypten lige omkring nytåret, hvor han havde inviteret fruen, der er viceskoleinspektør, og deres to voksne døtre på 22 og 24 år, på tur omkring pyramiderne og dermed kunne bekræfte Jens Andersen i, at 60 år er ingen alder op mod en tusind årig verdenshistorie.
Iøvrigt en bekræftelse han kan få dagligt i enten vinterboligen i Hørsholm eller sommerboligen på Fanø - henholdsvis 100 og 200 år gamle huse, som løbende efterspørger håndværksmæssig indsats fra ejeren selv.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.