Rengøringsbranchen er bedre end sit ry

28/4/11 12:07

Nick Allentoft

ALLIANCEPLUS: Den danske rengøringsbranche blevet undersøgt via spørgeskema ude hos kunderne. Resultateterne foreligger nu, og viser blandt andet, at kunderne oplever en god sammenhæng mellem pris og kvalitet, og at der stadig er et stort potentiale for outsourcing på rengøringsområdet.

Danske virksomheder, som vælger at outsource rengøring, er overraskende godt tilfredse med den kvalitet og pris, de får hos rengøringsselskaberne. Det viser en undersøgelse, som Allianceplus netop har foretaget blandt 500 større danske virksomheder.

95 procent er tilfredse med deres rengøring
"Rengøringsbranchen står engang imellem for skud i medierne, når der er snavset på hospitaler og slagterier, men sagen er, at kunderne til branchens ydelser er tilfredse og i høj grad mener, at de får, hvad de betaler for," siger administrerende direktør Henrik Nordenlund fra Allianceplus, der er Danmarks tredjestørste rengøringvirksomhed.

Undersøgelsen, der er foretaget blandt mellemstore og store danske virksomheder, viser dog, at kunderne til rengøringsbranchen helt overvejende er positivt stemt over for den kvalitet, service og pris, der bliver leveret. Hele 95 procent af kunderne oplever ifølge undersøgelsen en god overensstemmelse mellem pris og service.

Man får hvad man betaler for
"Det tyder på, at virksomhederne har en god fornemmelse af, at de får, hvad de betaler for. I flere af de sager, hvor rengøringen ikke har været acceptabel, har det ikke været muligt at gøre rengøringsselskaberne ansvarlige, fordi de blot har leveret rengøring i følge kontrakten," fortæller Henrik Nordenlund.


En anden ting, der har overrasket ham i undersøgelsen, er, at der stadig er 15 procent af de mellemstore og store danske virksomheder, som selv gør rent. Det er bemærkelsesværdigt, fordi rengøring er en af de mest givtige og enkleste opgaver af outsource.

Stadig stort marked for outsourcing
"Det peger på, at der stadig er et stort marked for outsourcing og store besparelser at hente for virksomhederne. Al erfaring viser, at rengøring kan gøres både langt billigere og af højere kvalitet af rengøringsselskaberne," siger Henrik Nordenlund.


Dette afspejles også i undersøgelsen ved, at pris og kvalitet er de absolut vigtigste faktorer, når danske virksomheder køber rengøringsydelser. Mens kun 3 procent mener rådgivning er vigtigst, og kun 6 procent går efter arbejdsmiljø, så siger 74 procent, at prisen er det vigtigste kriterie. 83 procent peger på kvalitet som den vigtigste faktor, når der skal vælges rengøringsleverandør. (Det har været muligt at vælge flere kriterier).

Allianceplus' undersøgelse er foretaget i løbet af marts og april 2011, og flere end 500 tilfældigt udvalgte danske virksomheder har svaret på spørgeskemaet.

Læs mere her

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.