Ricky Magnussen ny blogger

Velfærd

13/02/2013 12:10

Nick Allentoft

Med spids pen og et arsenal af historier fra virkeligheden vil den private socialrådgiver blogge fra sin hverdag. På godt et år har Ricky Magnussen via sit firma Privatraadgiver.com haft over 1000 sager, hvor borgere er kommet i klemme i den offentlige sagsbehandling.

Magnussen vil med sin blog sætte fokus på konsekvenserne af sagsbehandling uden ansigt.

”Det er tusinder og atter tusinder danskere, der kommer i klemme i systemets spareøvelser. Sagsbehandlingen tilsidesætter basale rettigheder, og i rigtig mange tilfælde bidrager systemet til at forværre situationen for den enkelte borger. Disse mennesker har brug for en klar stemme, så enkeltsager bliver perspektiveret, og sagsbehandlerne ude i det offentlige bliver mere bevidste om, at deres opførsel har alvorlige konsekvenser,” siger Ricky Magnussen, der håber at råbe politikere og topledere op med sine historier.

”Mange går og tror, at der er tale om enkeltsager, hvor en borger mere eller mindre tilfældigt bliver ramt af dårlig sagsbehandling. Det er bare så langt fra virkeligheden, at det gør ondt, for kigger man lidt dybere vil man konstatere, at det nærmest sker systematisk,” siger den private socialrådgiver, der i sit første blogindlæg melder sig ind i debatten mellem politikeren Joachim B. Olsen og bloggeren Johnny Larsen.

”Så sent som tirsdag aften på DR1 i Aftenshowet, har 2 af de sidste dages mest omtalte debattører kaldt tonen idebatten for henholdsvis respektløs og mærkværdig. Jeg vil påstå at tonen i debatten er helt og holdent afledt af hvordan hovedaktørerne (kommunerne) arbejder med området, og det er BÅDE respektløst OG mærkværdigt!,” skriver Ricky Magnussen.

Se Ricky Magnussens blog her

Stiller erfaringer til rådighed

På få måneder er den private socialrådgiver blevet talerør for et stigende antal danskere, der er frustrerede over det offentlige system. Han og hans medarbejdere har daglige oplevelser med den offentlige sagsbehandling. Det håber Ricky Magnussen, kan bruges konstruktivt i debatten om løsninger.

”Vi er jo selv professionelle sagsbehandlere – socialrådgivere – men oplever hele systemet fra en anden vinkel. De erfaringer vi gør os stiller vi meget gerne til rådighed, for som tingene virker i det offentlige lige nu er vi alle tabere,” siger Ricky Magnussen, der sammen med flere andre socialrådgivere råbte højt for et par måneder siden, og advarede mod ulovlig sagsbehandling og et dobbelt socialsystem. Han er chokeret over, hvor mange borgere, der søger rådgivning.

”Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig, at behovet for privat rådgivning ville være så stort, som det reelt er. Der sker nogle ting ude i den offentlige virkelighed, der er så langt fra de billeder, som politikere og topledere fortæller om, og kan jeg øge kendskabet til den virkelighed med min blog, så har jeg gjort en vigtig forskel,” fortæller Ricky Magnussen.

Mest Læste

Annonce