S-partiveteran Ivar Nørgaard er død

04/11/11 8:26

Nick Allentoft

Den tidligere socialdemokratiske toppolitiker Ivar Nørgaard er torsdag aften død af en blodprop i hjernen.

En markant skikkelse i den socialdemokratiske partihistorie og dansk politik er død.
Ivar Nørgaard, tidligere minister og mangeårigt medlem af Folketinget, er torsdag aften død i en alder af 89 år, skriver Ekstra Bladet.
Nørgaard døde af en blodprop i hjernen.
Ivar Nørgaard sad i Folketinget fra 1966 til 1994, og han havde desuden en slags rekord i at være minister.
Nørgaard sad gennem 13 år i en stribe forskellige ministerstole. Den sidste gang var som økonomiminister, indtil Socialdemokratiet mistede regeringsmagten i 1982.
Den første ministerpost fik han i 1965, da daværende statsminister Jens Otto Krag (S) udnævnte ham til økonomiminister. På det tidspunkt var Nørgaard endnu ikke valgt ind i Folketinget.
Det blev han til gengæld i 1966 i Hvidovre-kredsen, som de næste 25 år holdt godt fast i Nørgaard som kredsens kandidat til Folketinget.
I 1967-68 var Nørgaard både økonomiminister og minister for europæiske markedsanliggender.
Senere blev han minister for udenrigsøkonomi, ligesom han i en kort periode tog sig af nordiske anliggender. I 1977 blev han handelsminister, i 1978 miljøminister og i 1979 både økonomi- og miljøminister.
Nørgaard efterlader sig hustruen Sonja samt både voksne børn og børnebørn, skriver Ekstra Bladet.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.