Samfundstjeneste forebygger kriminalitet

19/10/11 12:29

Nick Allentoft

Dømte til samfundstjeneste har mindre risiko for at begå ny kriminalitet end kriminelle, som har fået en ubetinget fængselsstraf. Det viser ny rapport fra Justitsministeriet.

Dømte til samfundstjeneste har mindre risiko for at begå ny kriminalitet end kriminelle, som har fået en ubetinget fængselsstraf. Det viser ny rapport fra Justitsministeriet.

Kriminelle, der er dømt for røveri, vold, narkotika- eller seksualforbrydelser, har mindre risiko for at begå ny kriminalitet efter en dom til samfundstjeneste end efter en ubetinget fængselsstraf. Det viser en ny rapport fra Justitsministeriets Forskningskontor.

Heraf fremgår det, at tilbagefaldet til ny kriminalitet for disse lovovertrædere er 39 procent for dem, der har fået samfundstjeneste, mod 51 procent for dem, der har fået en ubetinget fængselsstraf.

Justitsminister Morten Bødskov udtaler:

"Vi skal have færre ofre for kriminalitet. Der er i dag alt for mange gengangere, der fylder op i de danske fængsler. Regeringen vil derfor arbejde for straf, der virker. Samfundstjeneste er således helt på linje med regeringens ambition om at straffe klogere og hjælpe kriminelle på rette kurs igen."

Rapporten viser samtidig, at der for samtlige lovovertrædere i undersøgelsen er en tendens til mindre tilbagefald til ny kriminalitet efter idømmelse af samfundstjeneste i forhold til ubetinget fængselsstraf. Denne tendens er dog ikke statistisk signifikant.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.