Seks kandiderer til Årets Leder

28/9/11 7:56

Nick Allentoft

Feltet af chefer, der kandiderer til at blive årets leder, spænder vidt fra Falck-chef til direktør i ATP.

Hvad har en chef fra Falck, en skoleleder på Rådmandsgades Skole på Nørrebro, direktøren for Arla Foods, en departementschef i Indenrigs- og Sundhedsministeriet, en direktør for Kompan og ATPs chef til fælles?
De seks kandidater konkurrerer om at blive den 10. modtager af Danmarks fornemste lederpris, titlen som Årets Leder. Det oplyser Lederne, der uddeler prisen den 23. november.
Formanden for Lederne, Svend Askær, har sammen med blandt andre professor Henrik Holt Larsen fra CBS og Irmas direktør, Alfred Josefsen, siddet i den komité, der har fundet frem til årets nominerede.
Svend Askær oplyser, at komitéen efter lange og grundige overvejelser har skåret et stort felt af potentielle kandidater ned til seks.
- Vi befinder os i en økonomisk meget usikker tid og er måske på vej ind i en ny alvorlig krise. Noget af det, vi derfor har kigget meget på, er, hvilke ledere som i svære tider kan skabe tryghed, formulere visioner og fastholde medarbejdernes engagement, siger han.
- Alle seks kandidater har - på trods af, at de har meget forskellige udfordringer og arbejder i vidt forskellige brancher - formået at være troværdige forbilleder for ledere og medarbejdere, understreger Svend Askær.
Navnene på kandidaterne er Lars Rohde, direktør for ATP, Allan Søgaard Larsen, chef i Falck, Lise Egholm, skoleleder på Rådmandsgades Skole, Arla Foods direktør, Peder Tuborgh, departementschef i Indenrigs- og Sundhedsministeriet Jesper Fisker, Connie Astrup-Larsen, direktør for Kompan.
Årets Leder blev første gang kåret i 2002, hvor daværende nationalbankdirektør Bodil Nyboe Andersen løb med hæderen.
Siden har blandt andre Lego-direktør Jørgen Vig Knudstorp (2006), oberst Kim Kristensen fra Forsvaret (2009) og chef i Nordea Christian Clausen (2010) fået titlen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.