Seniorsurfdag 2011 modtager europæisk pris

31/10/11 7:17

Nick Allentoft

Projektet har vundet prisen for ”best initiative” i den europæiske organisation Telecentre Europe. Prisen blev uddelt den 27. oktober 2011 på Telecentre Europe Summit i Bruxelles.

På Seniorsurf-dagen, der den 7. oktober 2011 blev afholdt over hele landet af organisationer i "Lær mere om it-netværket", var tusindvis af ældre it-nybegyndere på nettet for første gang.

På Seniorsurf-dagen holdt over 250 biblioteker, datastuer og andre undervisningstilbud fra Skagen til Rønne åbent hus. Her blev omkring 3.500 nye ældre digitale borgere budt velkommen med kurser og tilbud om deltagelse i en digital skattejagt, der var tilrettelagt specielt til ældre it-nybegyndere.

Seniorsurf-dag - Fælles projekt
Seniorsurf-dag 2011 er et fælles projekt mellem Styrelsen for Bibliotek og Medier, Ældre Sagen, Ældremobiliseringen og IT- og Telestyrelsen (nu Digitaliseringsstyrelsen) med DR som medvirkende part.

Initiativet udspringer af Lær mere om it-netværket, der er et landsdækkende netværk af organisationer, der arbejder for at fremme befolkningens it-færdigheder. Formålet med initiativet er at få flere ældre til at få øjnene op for de mange muligheder på internettet til gavn for både den enkelte, den offentlige sektor og samfundet som helhed.

It-færdigheder i nye klæder
IT- og Telestyrelsen er blevet nedlagt – og 125 medarbejdere og en række opgaver er blevet overført til Finansministeriet, bl.a. it-færdigheder.
Digitaliseringsstyrelsen samler ekspertise fra IT- og Telestyrelsen og Økonomistyrelsen for at styrke digitaliseringen af den offentlige sektor. Digitaliseringsstyrelsen skal bidrage til, at strategierne føres ud i livet til gavn for borgerne, og at gevinsterne ved at bruge de nye digitale muligheder høstes.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.