Siemens investerer 1 mia. i vindmølleindustri i Brande, Aalborg og Vejle

15/06/2011 11:40

Nick Allentoft

To nye R & D-centre i Brande og Aalborg og nyt Offshore kompetence-center i Vejle

Siemens udvider nu yderligere sin forretning for vindenergi i Danmark til støtte for den globale ekspansion og udviklingen af nye produkter. I 2011 og 2012 vil Siemens investere mere end 1 milliard kroner i at opbygge nye centre for forskning og udvikling i Danmark, udvide sine produktionsfaciliteter og skabe nye kontorpladser til den voksende arbejdsstyrke i landet.

I Brande og Aalborg vil Siemens bygge centre til forskning og udvikling (R&D), der vil rumme state-of-the-art testfaciliteter til nye teknologier som gearløse vindmøller og Quantum Blade vingeteknologi. Desuden vil Siemens justere produktionskapaciteten på sine eksisterende faciliteter for at kunne honorere den voksende efterspørgsel på offshore vindmøller. Siemens åbner desuden et kompetence-center for offshore vindmøller i Vejle, mens et andet nyt kontor i Ikast vil være base for den skandinaviske salgs- og projektstyringsgruppe.

 

"Danmark er blevet et mekka for den globale vindkraftindustri, takket være sin højt kvalificerede arbejdsstyrke og engagementet fra den danske regering. Vi vil investere 1 milliard kroner i de kommende to år for yderligere at udvide vores vindforretning i Danmark. Det er samtidig en klar indikation af, at Siemens fortsat anser Danmark for at være hovednerven for virksomhedens vindforretning," siger Jens-Peter Saul, administrerende direktør for Siemens Wind Power Business Unit.

Siden Siemens købte den danske vindmølleproducent Bonus Energy A/S tilbage i 2004, har virksomheden investeret ca. 6 mia. DKK. i Danmark. Siemens har øget antallet af medarbejdere fra globalt 850 i 2004 til 7.500 medarbejdere i dag. De fleste af disse nye job er blevet skabt i Danmark. I dag arbejder flere end 5.200 højtuddannede medarbejdere for Siemens Wind Power i Danmark, og de tegner sig for en femtedel af den samlede vindindustris medarbejdere i Danmark.

"Selvom vi forventer, at størstedelen af vores fremtidige vækst vil ske på de centrale markeder i Amerika, Asien og Europa, vil vi også udvide vores arbejdsstyrke i Danmark for at støtte vores globale ekspansion, idet vi der nyder godt af erfaringer og viden, som det er svært at finde andre steder," siger Saul.

I 2010 åbnede Siemens to nye produktionsanlæg i Kina og USA. Yderligere fabrikker er planlagt i Storbritannien, Canada, Rusland og Indien. Desuden vil Siemens fortsat arbejde med at oprette regionale salgs- og projektstyringsfunktioner for at sikre, at man er tæt på kunderne. Samtidig vil nye arbejdspladser løbende skabes i Danmark, især inden for R&D og inden for offshore branchen.

Opførelsen af de nye R&D testcentre i Brande og Aalborg vil blive påbegyndt i de kommende uger og forventes at være afsluttet i 2012. Kontinuerlig udvikling og afprøvning af innovative teknologiløsninger er kernen i Siemens filosofi.

"Investeringerne i vores nye R&D-centre i Brande og Aalborg vil styrke vores i forvejen førende position inden for vindmølleteknologi," siger Henrik Stiesdal, teknologichef i Siemens Wind Power. "Investeringen i de nye R&D-testcentre vil gøre os i stand til grundigt at undersøge og kontrollere nye produkter og løsninger, før de gennemføres i marken. Dette vil hjælpe os med at sikre, at vi fastholder vores gode resultater med pålidelighed for den næste generation af store vindmøller.”

For at imødekomme væksten i antallet af ansatte, vil Siemens åbne to nye kontorer i Danmark, udover at udvide det globale hovedkontor i Brande. Den succesfulde offshore forretning får et nyt kompetence-center i Dokkens kontorbygning i centrum af Vejle. Desuden vil de globale administrative funktioner også i fremtiden være baseret i Vejle. Omkring 650 Siemens-medarbejdere vil arbejde i Vejle fra begyndelsen af 2012. I Ikast vil omkring 200 Siemens-medarbejdere være beskæftiget i en kontorbygning beliggende tæt på byens centrum. Det nye kontor i Ikast vil være centrum for den skandinaviske salgs- og projektstyringsgruppe.

"Vores nye kontorer i Vejle og Ikast vil tilbyde attraktive arbejdspladser for højtuddannede medarbejdere," siger Jukka Pertola, administrerende direktør for Siemens A/S. Sammen med udbygningen af kontorarealer i Brande, Vejle og Ikast, vil Siemens også skabe op til 200 mobile arbejdsstationer på alle tre lokaliteter, som giver medarbejderne fleksibilitet på tværs af lokationer. Alt, hvad medarbejderen selv skal have med på disse fleksible arbejdspladser, er sin bærbare computer. "Vi mener, at dagens højtuddannede vidensmedarbejdere tiltrækkes af fleksible kontorløsninger. Mobile kontorrum vil for eksempel give dem mulighed for at arbejde tæt sammen i projektteams, der består af medlemmer fra forskellige afdelinger,” tilføjer Pertola.
 

Mest Læste

Annonce