SKI rammeaftale i strid med udbudsreglerne

04/1/11 9:15

Nick Allentoft

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har på baggrund af en konkret sag undersøgt en enkelt rammeaftale, som er indgået af Statens og Kommunernes Indkøb Service (SKI). Styrelsen vurderer, at rammeaftalen er i strid med EU’s udbudsdirektiv. I den konkrete sag har Lolland Kommune skrevet kontrakt med Rambøll A/S om rådgivning i forbindelse med forbedring og udbygning af en omfartsvej i kommunen. Kontrakten er indgået i henhold til SKI-rammeaftale 17.07.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vurderer, at rammeaftale 17.07 giver den ordregivende myndighed (Lolland Kommune) frit valg mellem at tildele en kontrakt direkte eller ved et miniudbud, når myndigheden ønsker levering på baggrund af timepris. Styrelsen vurderer, at valgmuligheden er i strid med EU’s udbudsdirektiv.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har ikke kompetence til at træffe afgørelser, der er bindende for SKI.

SKI har overfor Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen givet udtryk for, at rammeaftale 17.07 og andre aftaler med samme problemstilling vil blive lovliggjort gennem fornyet udbud. SKI har desuden udarbejdet en ny vejledning om anvendelsen af rammeaftalen i perioden frem til et nyt udbud er gennemført.

Direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing, siger:

”Jeg kan med tilfredshed konstatere, at SKI har taget vores vejledende udtalelse til efterretning og vil gennemføre et nyt udbud. Vi agter derfor ikke at foretage os yderligere i sagen.”

”SKI’s vejledning om anvendelsen af rammeaftalen frem til et nyt udbud er gennemført, kan være en hjælp for de abonnenter, der har behov for at købe ind på rammeaftalen.”

Læs Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vejledende udtalelse
 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.