Skoleferien gør børn dummere

24/6/11 8:53

Nick Allentoft

I skolernes sommerferie vil børnene blive dummere, dokumenterer international forskning, oplyser Berlingske.

I dag går landets skoleelever på sommerferie. Om cirka syv uger kommer de dummere tilbage i klasselokalerne.
Det fremgår af flere års international forskning, der kortlægger, hvad sommerferien gør ved børns læse- og regnefærdigheder. Det skriver Berlingske.
Ifølge en omfattende amerikansk analyse, der sammenfatter 39 publikationer, så mister børn op mod en måneds skolelærdom på en sommerferie.
Især matematikken glider ud af hjernen, især elever i de større klasser glemmer, hvad de har lært, og især børn fra fattige familier bliver sat tilbage.
Karl Alexander er ph.d. ved The Johns Hopkins University i Baltimore, USA, og forsker i, hvorfor nogle børn klarer sig godt i skolen, mens andre sakker bagud.
En af hans undersøgelser viser, at børn - uanset social klasse - starter i første klasse med kun en lille forskel i læse- og regnefærdigheder.
De bliver alle stabilt klogere gennem skoleåret, men allerede i femte klasse er rige børns hjerner spurtet fra de børn, der har fattige forældre.
- Det var bemærkelsesværdigt, siger Karl Alexander til Berlingske - så han lavede en supplerende undersøgelse.
Nu målte han børnenes kunnen, fra skoleåret sluttede, til det nye begyndte.
På den måde kunne han kortlægge, hvad der skete i sommerferien, og det var her - mens solen stod højt på himlen - at de fattige børn rent intellektuelt stod fuldstændigt i stampe og blev direkte dummere.
- Det vil følge dem resten af livet, påpeger Karl Alexander.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.