Skoleleder fra Nørrebro bliver Årets Leder

23/11/11 11:08

Nick Allentoft

Skoleleder Lise Egholm fra Rådmandsgades Skole på Nørrebro er blevet kåret til Årets Leder 2011 af Lederne.

I 16 år har den 63-årige Lise Egholm stået i spidsen for Rådmandgades Skole på Nørrebro i København, hvor flere end tre ud af fire af eleverne er tosprogede.
Og det er netop hendes arbejde med at give de tosprogede elever - også dem med knap så mange ressourcer - en udbytterig og lærerig skolegang, der har skaffet hende prisen som Årets Leder, ifølge Ledernes formand, Svend Askær.
- Forældrene får i meget klare vendinger besked om, at forældremøderne ikke er "tilbud", men møder med mødepligt. Og Lise Egholm er ikke bange for at sige "skal" i stedet for det typisk danske "må" eller "bør", fortæller Svend Askær.
De andre nominerede til Årets Leder var Falcks koncernchef, Allan Søgaard Larsen, Arla Foods-direktør, Peder Tuborgh, Indenrigs- og Sundhedsministeriets departementschef, Jesper Fisker, Kompan-direktør Connie Astrup-Larsen og ATP-direktør Lars Rohde.
Lise Egholm er den 10., der bliver kåret som Årets Leder, og det er første gang, prisen går til en kommunal leder.
Tidligere vindere tæller blandt andre Irma-direktør Alfred Josefsen, Lego-direktør Jørgen Vig Knudstorp og CEO i Nordea Christian Clausen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.