Spindoktor slipper i lækagesag

29/6/11 11:59

Nick Allentoft

Statsadvokat opgiver at rejse sag mod tidligere spindoktor for at lække oplysninger om jægersoldater i Irak.

Der bliver ikke rejst tiltale i den såkaldte lækagesag, hvor daværende forsvarsminister Søren Gades (V) spindoktor var mistænkt for at lække fortrolige oplysninger om, at danske jægersoldater skulle til Irak i 2007.
Spindoktoren Jacob Winther har hele tiden benægtet, at han stod bag lækagen til pressen, og nu opgiver anklagemyndigheden at forfølge sagen yderligere.
- Anklagemyndigheden kan ikke bevise under en straffesag, hvem der har videregivet fortrolige oplysninger til pressen, siger statsadvokat Lise-Lotte Nilas i en pressemeddelelse.
Ifølge forsvaret blev soldaters liv bragt i fare ved lækagen, og Københavns Politi modtog derfor i januar 2010 en anmeldelse om brud på tavshedspligten.
Siden da har anklagemyndigheden forsøgt at få ansatte i DR og på TV2 til at afsløre deres kilde, men da medierne har nægtet, og Højesteret har accepteret deres ønske om kildebeskyttelse, så er sagen reelt død.
- Vi har nøje gennemgået efterforskningsmaterialet, og min vurdering er, at det ikke kan danne grundlag for en straffesag mod nogen, herunder den daværende rådgiver i Forsvarsministeriet, Jacob Winther.
- Det er naturligvis beklageligt, at det således ikke er muligt at trænge til bunds i denne meget omtalte sag, siger Lise-Lotte Nilas.
/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.