Støjberg: Det skal være lettere at være ledig

24/8/11 10:47

Nick Allentoft

Kontakten mellem borger og jobcenter skal i højere grad ske på borgerens præmisser og ikke systemets. Beskæftigelsesminister Inger Støjberg vil gøre det lettere at være ledig. Ledige skal selv kunne booke deres samtale hos jobcenteret, og Jobnet skal være tilgængelig i en mobilversion. Det vil også betyde administrative lettelser for jobcentrene, når de ikke længere skal bruge tid på at indkalde til møderne.

- Borgeren skal opleve, at beskæftigelsessystemet er til for borgeren og ikke omvendt. Derfor skal det være sådan, at borgerne selv skal booke samtalerne, når det passer dem, og ikke når det passer systemet, siger Inger Støjberg.

Ledige skal i dag til samtale hos jobcenteret hver tredje måned. Mødetidspunktet bliver altid fastsat af jobcenteret. Med initiativet lægger beskæftigelsesministeren op til, at borgerne selv skal booke samtalerne. De skal som minimum booke en samtale hver tredje måned, men de bestemmer selv tidspunktet. Derover skal Jobnet være tilgængelig i en mobilversion, så ledige nemt kan tjekke jobmuligheder på Jobnet via mobiltelefonen, uanset hvor de er. I dag er Jobnet lagt an på, at ledige går på siden via en computer.

- Danskerne bruger i højere og højere grad deres mobiltelefon til andet og mere end at tale i. Man kan gå i banken, tjekke mails og meget andet via mobilen. Derfor skal det selvfølgelig også være nemmere at bruge Jobnet via mobilen, siger Inger Støjberg.

Ledige er i dag glade for digitalisering og efterspørger også mere. Otte ud af ti ledige er fx interesserede i at bruge en række nye selvbetjeningsmuligheder, som at booke og flytte sine aftaler med jobcentret. Det viser ny undersøgelse om digital selvbetjening og kommunikation på Jobnet.

De to initiativer kommer til at indgå i et udspil, som beskæftigelsesministeren kommer med til efteråret.

Fakta om booking af samtaler

Borgerne skal selv kunne booke tid for samtaler i jobcentret digitalt fra ”Min side” på Jobnet.
Borgeren skal også have mulighed for selv at flytte samtaler, men samtalerne skal som minimum bookes hver tredje måned.
Borgerne skal også kunne tilmelde sig sms-service, som sender en sms-reminder ud inden samtalen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.