Sundhedsstyrelsen: Ny inspiration til arbejdet med mænds sundhed

10/6/11 9:20

Nick Allentoft

I kommunens arbejde med at motivere mænd til at leve sundere, er det afgørende, at kommunerne er opmærksomme på, hvor de møder mændene. Mange mænd vil gerne tale om sundhed, men det skal være der hvor de lever og arbejder. Det er noget af den viden, som Sundhedsstyrelsens nye publikation Mænds Sundhed tager udgangspunkt i.

I publikationen præsenterer Sundhedsstyrelsen en række konkrete eksemplar på hvordan man kan tackle arbejdet med mænds sundhed. For eksempel er det afgørende, at møde mændene der, hvor de er – f.eks. på arbejdspladsen, uddannelsen eller ved sportsarrangementer.

Publikationen er en opfølgning på Sundhedsstyrelsens rapport fra 2010: Mænds Sundhed - en oversigt over mænds sundhedstilstand og en gennemgang af effektive forebyggelsesmetoder. Den første udgivelse præsenterede den viden, der findes på området, mens denne publikation fokuserer på det gode eksempel.

Eksemplerne omhandler KRAM-faktorerne og tager udgangspunkt i fire forskellige arenaer, der er relevante i forhold til at rekruttere mænd. Det drejer sig om lokalmiljøet, arbejdspladsen, ungdomsuddannelser og Jobcenteret.

I forbindelse med planlægning af konkrete lokale interventioner, udgør Den Nationale Sundhedsprofil et godt redskab til at kortlægge mænds sundhed. Den Nationale Sundhedsprofil er en database, som blandt andet give mulighed for at trække data om mænds livsstil og sygdomme på kommunalt, regionalt og nationalt niveau.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.