Thyra Frank skal lede Ældrekommission

24/01/2011 12:24

Nick Allentoft

Det bliver den kendte, uortodokse plejehjemsleder Thyre Frank, der skal sidde i spidsen for Ældrekommissionen.

Thyra Frank, forstander på plejehjemmet Lotte i København, er blevet udpeget som formand for regeringens Ældrekommission. Det skriver SN.dk - Sjællands Nyheder.
- Jeg synes det hele går lidt langsomt, så jeg må ind og få lidt indflydelse. Jeg har bare betinget mig, at jeg får nogen til at skrive for mig. Det gider jeg simpelthen ikke, siger Thyra Frank.
1. oktober skal Ældrekommissionen komme med anbefalinger til, hvordan fremtidens ældrepleje skal udforme sig.
Nyheden om formandsposten kom på et møde i Næstved søndag.
Thyra Frank har i 22 år ledet plejehjemmet Lotte, som kaldes Danmarks bedste. Sygefraværet er usædvanligt lavt blandt personalet og levetiden for de 23 beboere meget længere end på andre plejehjem. Der serveres rødvin til maden og portvin til kaffen.
Liberal Alliances leder Anders Samuelsen har tidligere anbefalet, at den markante plejehjemsleder blev formand for Ældrekommissionen. Han har sagt om Thyra Frank:
- Hun har vist vejen. Nogen kalder hende anarkist. Jeg vil bare sige, at hun er medmenneskelig, og hun har valgt at gøre tingene så lovligt som muligt, men dermed også fået blotlagt, at der er mange steder med tåbelige regler, som forhindrer folk i at gøre det rigtige.
/ritzau/

Mest Læste

Annonce