Torben Dalby Larsen ny formand for DA

28/10/2010 14:26

Nick Allentoft

Dansk Arbejdsgiverforenings formand, Jørgen Vorsholt, har meddelt DA’s forretningsudvalg, at han efter otte år som arbejdsgivernes formand ønsker at blive afløst på posten.

DA’s bestyrelse vælger ny formand på et møde 8. december, og forretningsudvalget har i dag på et møde indstillet chefredaktør, adm. dir. Torben Dalby Larsen, Sjællandske Medier a/s, til posten.

Jørgen Vorsholts organisationspolitiske karriere begyndte for alvor i 1995, da han blev medlem af bestyrelsen for Danske Entreprenører. Fire år senere blev han formand, og det lykkedes for Vorsholt sammen med Byggeriets Arbejdsgiverforening at få skabt enhedsorganisationen Dansk Byggeri med start i januar 2003. Samtidig tiltrådte Jørgen Vorsholt som formand for Dansk Arbejdsgiverforening, som han har stået i spidsen for under overenskomstforhandlingerne i 2004, 2007 og 2010.

Jørgen Vorsholt har gennem hele erhvervskarrieren været tilknyttet entreprenørbranchen. I de første 35 år hos Højgaard & Schultz a/s, der senere blev til MT Højgaard, og fra 2003 hos Pihl A/S.

Torben Dalby Larsen har i lang tid været knyttet til Dansk Arbejdsgiverforening som repræsentant for de danske medier. Allerede i 1991 kom han i bestyrelsen og i 2002 kom han i forretningsudvalget.

Torben Dalby har haft mange tillidsposter inden for medieverden og har bl.a. været formand for Danske Dagblades Forening. Han er i øjeblikket bl.a. medlem af bestyrelserne for Danmarks Radio og PFA.


 

Mest Læste

Annonce