Troværdig sundhedsinformation hitter på nettet

04/10/11 6:55

Nick Allentoft

Ny brugerrekord på sundhed.dk og en flyvende start for nyt opslagsværk til patienter. Slår du engang imellem en sygdom eller et symptom op på nettet er du bestemt ikke alene. 56 % af os gør det minimum en gang i kvartalet, og kun 6,6 % af os gør det aldrig.

Der er masser af information at finde, men mange synes det svært at gennemskue, hvilken information der er troværdig. Knap halvdelen af befolkningen svarer, at det er overkommeligt at finde information, men svært at gennemskue lødigheden. Disse tal er helt friske og stammer fra en undersøgelse gennemført med 1000 danskere som webpanel af Analyse Danmark for sundhed.dk i august-september 2011.

Kombinationen af hyppig brug af nettet og den svære gennemskuelighed er måske grunden til, at det offentliges internet-satsninger får flere og flere brugere.

Patienthåndbogen har fået en flyvende start og har siden lanceringen været brugt af knap 130.000 unikke besøgende. Med Patienthåndbogen har borgeren sikkerhed for, at der er samme faglige godkendelse og troværdighed knyttet til informationerne som til deres lægers eget opslagsværk, Lægehåndbogen. De mere end 3000 artikler er skrevet af flere end 50 speciallæger og praktiserende læger, og Patienthåndbogen er helt fri for reklamer og kommercielle interesser.

Patienthåndbogen rummer også ca. 2000 illustrationer i form af medicinske tegninger, røntgenbilleder, animationer og fotos om sundhed og sygdomme. Bag Patienthåndbogen og Lægehåndbogen står Danske Regioner, sundhed.dk og Lægeforeningen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.