Troværdig sundhedsinformation hitter på nettet

04/10/2011 08:55

Nick Allentoft

Ny brugerrekord på sundhed.dk og en flyvende start for nyt opslagsværk til patienter. Slår du engang imellem en sygdom eller et symptom op på nettet er du bestemt ikke alene. 56 % af os gør det minimum en gang i kvartalet, og kun 6,6 % af os gør det aldrig.

Der er masser af information at finde, men mange synes det svært at gennemskue, hvilken information der er troværdig. Knap halvdelen af befolkningen svarer, at det er overkommeligt at finde information, men svært at gennemskue lødigheden. Disse tal er helt friske og stammer fra en undersøgelse gennemført med 1000 danskere som webpanel af Analyse Danmark for sundhed.dk i august-september 2011.

Kombinationen af hyppig brug af nettet og den svære gennemskuelighed er måske grunden til, at det offentliges internet-satsninger får flere og flere brugere.

Patienthåndbogen har fået en flyvende start og har siden lanceringen været brugt af knap 130.000 unikke besøgende. Med Patienthåndbogen har borgeren sikkerhed for, at der er samme faglige godkendelse og troværdighed knyttet til informationerne som til deres lægers eget opslagsværk, Lægehåndbogen. De mere end 3000 artikler er skrevet af flere end 50 speciallæger og praktiserende læger, og Patienthåndbogen er helt fri for reklamer og kommercielle interesser.

Patienthåndbogen rummer også ca. 2000 illustrationer i form af medicinske tegninger, røntgenbilleder, animationer og fotos om sundhed og sygdomme. Bag Patienthåndbogen og Lægehåndbogen står Danske Regioner, sundhed.dk og Lægeforeningen.

Mest Læste

Annonce