Turisme og uddannelse får fokus i Odsherred

07/04/2011 14:05

Nick Allentoft

Efter at have skabt mere balance i økonomien får Odsherred nu nye muligheder for vækst og udvikling i de næster fire år. Regeringen har udpeget Odsherred som frikommune.

- Alle 25 byrådsmedlemmer stod bag ønsket om at blive frikommune, så det er en fantastisk god nyhed for byrådet og Odsherreds borgere, at vi i dag er blevet udvalgt som frikommune, siger en glad borgmester Thomas Adelskov efter offentliggørelsen af de ni kommuner, regeringen har udvalgt til frikomuneforsøget.

- At blive frikommune giver os de næste fire år en masse muligheder for at gå nye veje, når vi skal udvikle vores egn til glæde for borgere, sommerhusgæster og erhvervsvirksomheder.

Vi skal udnytte denne mulighed til at afprøve nye måder at drive kommune på. Efter min mening har vi fået en appelsin i turbanen, fordi vi får større frihed til at tænke nyt og udfordre love, regler og bureaukrati, som på nuværnede tidspunkt gør nytænkning besværlig eller mulig, siger Thomas Adelskov.

16 af de 98 kommuner havde søgt om at blive frikommune, og nu har regeringen så valgt de ni frikommuner, som ud over Odsherred er Fredensborg, Fredericia, Gentofte, Gladsaxe, Odense, Vejle, Vesthimmerland og Viborg. Frikommuneforsøget er igangsat med det formål at optimere ressourcerne for at få mere og bedre velfærd for pengene, og det skal vise nye veje i kommunernes opgaveløsning til gavn for alle øvrige kommuner i landet.

I Odsherred har byrådet peget på fire områder, som man nu vil bruge frikommuneforsøget til at fokusere på:

1) Nye muligheder for finansiering af turismeaktiviteter,

2) ”Trafik Odsherred” – nye løsninger i den kollektive trafik og borgernes transportbehov,

3) Borgeren i centrum – tilkøbsydelser og inddragelse af frivillige på ældreområdet, og

4) ”Uddannelsespligt” til ungdomsuddannelsen er afsluttet.

- Vi skal nu, sammen med ministerierne i København, i gang med at detailplanlægge og beskrive de enkelte elementer inden for de fire områder, vi sætter spotlight på. Så nu nyder vi lige den gode nyhed, og trækker så i arbejdstøjet igen, for der er stadig masser af arbejde, som skal gøres, før vi kan udnytte fordelene ved at være frikommune, siger Thomas Adelskov.

Mest Læste

Annonce