Vejle vinder DM i afbureaukratisering

27/10/11 7:53

Nick Allentoft

Vejle har skåret administrationsudgifter per indbygger med 15 procent. I Hvidovre er de steget 12 procent.

Det er ikke kun i fodbold, at Vejle ligger en division højere end Hvidovre.
Også når det gælder evnen til at skære ned i udgifterne til kontorfolk og papirclips, er de mere effektive i den østjyske kommune end hos kollegerne i den københavnske forstad, skriver Politiken.
På ét år er det lykkedes Vejle at bringe administrationsomkostningerne ned fra 5183 kroner per indbygger i 2009 til 4411 kroner sidste år. Det svarer til et fald på knap 15 procent.
I samme periode voksede Hvidovres udgifter til gengæld fra 5259 kroner til 5899 kroner per indbygger - en stigning på 12 procent.
De to kommuner udgør top og bund i en ny analyse, som forskningsinstitutionen AKF har udarbejdet i et forsøg på at måle effekterne af kommunalreformen, der i 2007 smeltede 271 kommuner sammen til 98, skriver Politiken.
Analysen viser, at de økonomiske gevinster ved reformen langsomt er begyndt at vise sig. Men dog kun i de 66 kommuner, der ligesom Vejle blev lagt sammen med andre.
De øvrige kommuner, der valgte at forblive som sig selv, har haft støt stigende udgifter til bureaukrati og administrative medarbejdere, og derfor brugte kommunerne samlet set stadig flere penge på administration sidste år end før reformen.
Vejle Kommune er i dag dobbelt så stor som før reformen, der ifølge kommunaldirektør Niels Ågesen gav en "god anledning til at kigge kritisk på sig selv" og skære ned i forvaltningerne og laget af ledere.
I dag er der efter fyringer og naturlig afgang 400 færre ansatte, og udgiften til administration er gået ned med 26 procent siden 2006, skriver Politiken.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.