Efter flere års debat kan lokalpolitikere se frem til en lønreform.

Vestager klar til lønreform

Politik

20/03/2014 11:12

Nick Allentoft

Efter flere års pres er Folketingets partier tilsyneladende klar til en lønreform for lokalpolitikerne. Det sagde Økonomi- og Indenrigsminister Margrethe Vestager i sin tale på KLs topmøde i Aalborg. Dermed skaber debatten om misbrug af reglerne for tabt arbejdsfortjeneste en gamechanger for lokalpolitikerne.

Debatten om tabt arbejdsfortjeneste har nu skabt en egentlig gamechanger. Efter flere års afvisninger fra Christiansborg kunne Økonomi- og Indenrigsminister Margrethe Vestager torsdag afsløre, at en lønreform er på vej for lokalpolitikerne.

“Jeg har haft en føler ude hos partierne i Folketinget, og kan konstatere, at der nu er stemning for at kigge på lønforholdene for lokalpolitikerne,” siger Vestager til DenOffentlige.

Dermed har den seneste uges afsløringer af rod i forvaltningen af regler for brug af tabt arbejdsfortjeneste haft en effekt. Ministeren siger til DenOffentlige at hun forventer, at en politisk aftale kan være på plads inden sommerferien.

“Lokalpolitikernes vederlag her reelt ikke justeret siden halvfemserne, så der er god grund til at kigge på det nu. Samtidig skal vi huske på, at der med kommunalreformen faktisk blev sparet 400 millioner på vederlag til lokalpolitikerne, fordi antallet faldt markant. Så jeg mener, at der er rum for en justering,” siger Vestager.

Meldingen vækker glæde på KL-topmødet, hvor formand Erik Nielsen afsluttede sin åbningstale med en klar opfordring til at få gennemført en lønreform.

“Det er utrolig glædeligt, at Folketinget er klar til at kigge på forholdene, og jeg er enig i, at de, der står først for, må være de menige lokalpolitikere,” siger Erik Nielsen til DenOffentlige.

Afsløringer skabte gamechanger

Debatten om lokalpolitikernes vederlag begyndte i sidste uge, da DenOffentlige kunne fortælle, at Hedensted Kommune havde stævnet et nu tidligere byrådsmedlem for tilbagebetaling af 388.000 kroner, som kommunen med KL i ryggen mener han har fået udbetalt i strid med reglerne om tabt arbejdsfortjeneste. Mandag kunne vi fortælle historien om, hvordan tidligere borgmester Uffe Thorndahl gennem et år har gennemgået samtlige kommuners og regioners brug af reglerne om tabt arbejdsfortjeneste. Et arbejde, der gemte på flere afsløringer af store forskelle og meget høje udbetalinger i tabt arbejdsfortjeneste til mindst 20 lokalpolitikere.

Læs alt om sagen her.

 

Mest Læste

Annonce