Wammen siger nej til 200.000 kroner

09/8/11 9:17

Nick Allentoft

Nicolai Wammen siger nej til et eftervederlag på tre måneders løn, når han fratræder som borgmester.

Den afgående socialdemokratiske borgmester Nicolai Wammen fra Aarhus har sagt nej til at modtage tre måneders løn som borgmester, efter at han trækker sig fra denne post på onsdag.
Efter reglerne har han ret til omkring 200.000 kroner i løn også for oktober, november og december, men det beløb frasiger han sig, skriver flere medier.
- Jeg håber, at jeg på det tidspunkt er blevet medlem af Folketinget, og så synes jeg ikke det ville være rigtigt at få et vederlag oveni lønnen, siger Nicolai Wammen til jp.dk.
Chefen for byrådsservice i Aarhus, Frederik Gammelgaard, kender ikke til andre politikere, der har takket nej til det berettigede eftervederlag.
Socialdemokraternes EU-ordfører i Folketinget Kim Mortensen, der snart tiltræder en stilling i det private erhvervsliv, har valgt først at gå af til efteråret i forbindelse med folketingsvalget.
Kim Mortensen bliver direktør i Dansk Fjernvarme den 1. september.
Hans fratræden i Folketinget kan derfor ske, efter at han er begyndt i den nye stilling. Derved oppebærer han alligevel sit eftervederlag på 600.000 kroner fra Folketinget.
Det samme skridt har Venstres Malou Aamund tidligere taget.
På mandag ventes S, at vælge Bjarne Corydon som afløser for Kim Mortensen.
/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.