Dansk velfærdsklynge rykker op i Europas elite

Velfærd

23/4/14 9:09

Freja Eriksen

Den danske klynge for sundhed og velfærdsteknologi, Welfare Tech, er kåret som en af Europas bedste klynge-organisationer for sin indsats for at fremme udvikling og implementering af dansk velfærdsteknologi.

Det er EU-Kommissionens kvalitetssikringssystem, The European Cluster Excellence Initiative (ECEI), der har tildelt Welfare Tech den såkaldte guldcertificering, som er den højeste anerkendelse en europæisk klyngeorganisation kan opnå. I alt er mere end 550 organisationer blevet gennemgået, og kun 42 organisationer har opnået guldcertificeringen. Welfare Tech er den hidtil eneste klyngeorganisation inden for sundhed og velfærdsteknologi, der er blevet guldcertificereret i Europa.

- Certificeringen er en stor cadeau til hele klyngen og til samarbejdet mellem virksomhederne og det offentlige. Den er en anerkendelse af Welfare Tech som organisation og af medlemmernes villighed til at dele viden og indgå i partnerskaber, så virksomhederne får del i den knowhow, der ellers er låst inde i den offentlige sektor. Det er en gevinst for alle parter. Virksomhederne får udviklet deres ekspertise og opbygget kompetencer, så de kan udvikle og sælge produkter og løsninger, der kan eksportes ud i verden. Og det offentlige får mulighed for at øge produktiviteten gennem implementering af nye løsninger og derved forbedre indsatsen over for den enkelte borger, siger Welfare Techs bestyrelsesformand, Allan Søgaard Larsen, Falck.

Adgang til internationale samarbejdspartnere

Welfare Tech blev etableret i 2010, som et regionalt initiativ under Region Syddanmark. Siden har klyngen opbygget et nationalt fokus med medlemmer og aktiviteter i hele Danmark. Med guldcertificeringen får klyngen et godt afsæt til den europæiske scene. Både i forhold til at etablere samarbejder med internationale virksomheder og videninstitutioner, og i forhold til at tiltrække europæiske midler til projekter med fokus på udvikling og implementering af velfærdsteknologi.

- Welfare Tech har vist, at det skaber værdi for medlemmerne at levere viden om det sundheds- og velfærdsteknologiske marked og understøtte medlemmernes synlighed på markedet. Med certificeringen får vi lettere adgang til dygtige internationale samarbejdspartnere, som kan bidrage med viden og netværk på de internationale markeder, og vi øger mulighederne for økonomisk støtte til projekter og aktiviteter inden for området, siger Welfare Techs fungerende adm. direktør Troels Bierman Mortensen.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.