Topchefer i tre store virksomheder i skarp kritik af regeringens klimaplan

Vi bør hæve ambitionerne for klimaindsatsen, og det skal gøres i en fart, siger topchefer. Minister afviser.

Topchefer i en række af Danmarks største virksomheder kommer nu med en direkte appel til regeringen om at skrue markant op for ambitionerne i klimaindsatsen. 

Det skriver Berlingske. 

Opfordringen kommer i kølvandet på massiv kritik af regeringens stort anlagte klimaudspil fra oktober. 

- Både som borger og leder af Novozymes mener jeg, at vi bør hæve ambitionerne, siger Peder Holk Nielsen, administrerende direktør i Novozymes. 

Bæredygtighed på DenOffentlige

Vi samler de væsentlige historier om bæredygtig omstilling her.

For to uger siden kritiserede Klimarådet, der rådgiver og overvåger regeringen i spørgsmål om den klimaindsats, regeringens politik på en stribe punkter. 

Med den nuværende politik vil reduktionen af CO2-udslippet fra 2020 blive sænket til en fjerdedel af det tempo, det er i dag. 

Uden yderligere klimavenlige initiativer vil Danmark ikke nå i mål med en række hovedmål for at reducere CO2-udledningen, konkluderer Klimarådet. 

Administrerende direktør i Danfoss Kim Fausing hæfter sig ved det tabte tempo i at reducere Danmarks CO2-udledning. 

- Det bør få alle alarmklokker til at ringe. Vi ved, at potentialet til at gøre mere er stort. Vi ved også, at hvis vi ikke kommer i gang nu, så venter der det danske samfund en milliardregning i den nærmeste fremtid, siger han. 

Fausing har sammen med topchefer i Grundfos, Velux og Rockwool i et debatindlæg i Berlingske direkte opfordret regeringen til at hæve de danske ambitioner på klimaområdet. 

Klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) afviser kritikken fra erhvervslederne. 

- Danmark presser på i EU for så høje mål som muligt i forhold til energieffektivitet og for fælles regler på tværs af EU. Det er det mest effektive, for det nytter ikke noget, at ét land går langt videre end alle andre, siger Lilleholt til Berlingske. 

/ritzau/

Emneord: Bæredygtig omstilling, Erhvervsledere, Erhvervslivet, Klimarådet, Danfoss, Velux, Novozymes, Peder Holk Nielsen, Kim Fausing, Lars Christian Lilleholt, Danmarks Klimapolitik, Klima- og energimål, 111218
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 10.03.20 Infrastruktur
  Dansk Industri: Høj dansk CO2-afgift vil skade klimaet og gøre Danmark fattigere

  Klimarådet har i dag afleveret sit bud på, hvordan Danmark skal komme i mål med ambitionen om at nedbringe den danske CO2-udledning med 70 pct. i 2030. Fundamentet i Klimarådets anbefalinger er en høj dansk CO2-afgift på 1.500 kr. pr. ton – det er ifølge DI ikke vejen frem, fordi det vil skade den grønne omstilling, koste job og gøre vores samfund fattigere. Det er afgørende, at målet om de 70 pct. nås ved at udvikle - og ikke afvikle - Danmark, mener DI.

 • 09.03.20 Politik
  Ny rapport om vejen til 70-procentsmålet i 2030

  I en ny rapport præsenterer Klimarådet en række anbefalinger, der skal få Danmark i mål med 70 procent reduktion i 2030. Omstillingen kræver både hurtige implementeringer af de allerede kendte teknologier og en mere langsigtet, strategisk indsats.

 • 16.09.19 Bæredygtighed
  Ministerium dropper fagkontorer: Kraftcentre skal indfri klimamål

  Ministerium nedlægger fagkontorer og erstatter dem med såkaldte kraftcentre, som skal koordinere arbejdet med analyser og løsninger frem mod de centrale klimamål.

 • 22.08.19 Infrastruktur
  Ny vindpark kan forsyne 425.000 husstande med strøm

  425.000 danske husstande vil kunne få dækket deres elforbrug af den nye havvindmøllepark Horns Rev 3. Åbningen af Danmarks hidtil største havvindmøllepark er et vigtigt skridt mod et grønt Danmark. Tre mere er på vej.

 • 09.11.18 Bæredygtighed
  Forskere vil skabe bæredygtig kemi

  Aarhus Universitet er gået sammen med otte andre europæiske universiteter om at skabe grøn, bæredygtig og bionedbrydelig kemi med en produktionsmetode, der bruger lys og enzymer og ikke genererer affald. Det kan være skelsættende for en industri, der ellers er en af klodens mest forurenende.